Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Voka Actua: Wat brengt 2024 voor onze economie? - met Voka-hoofdeconoom Bart Van Craeynest

Voka Actua: Wat brengt 2024 voor onze economie? - met Voka-hoofdeconoom Bart Van Craeynest

  • Online

Bart Van Craeynest, hoofdeconoom bij Voka werpt een blik op wat 2024 brengt voor onze economie, de inflatie en de indexering, en wat er uit beleidshoek te verwachten valt.

De economische signalen blijven gemengd. Duitsland en Nederland zakten de voorbije maanden in recessie, terwijl de Belgische economie bleef groeien. Niettemin staan ook bij ons de industrie en de bouw zwaar onder druk. Ondertussen koelt de inflatie af en houden de gezinsbestedingen stand. Het aantal faillissementen neemt duidelijk toe, maar ook de werkgelegenheid blijft groeien. Wat zal 2024 brengen voor onze economie?

Programma

  • 8.30 uur: Inleiding door Voka
  • 8.35 uur: Presentatie Bart Van Craeynest
  • 9.30 uur: Q&A
  • 10.00 uur: Voorzien einde

Praktische info

Een halfuur voor de start van de Voka Actua ontvang je een e-mail met de link naar de livestream, zo kan je alles volgen van bij jou op kantoor of van bij je thuis.

Voor meer info kan je terecht bij Shirley Seynaeve.

Spreker

Bart Van Craeynest is sinds september 2018 als hoofdeconoom aan de slag bij Voka. Daarvoor werkte hij 19 jaar als econoom in de financiële sector, achtereenvolgens bij KBC, Petercam en Econopolis. Hij volgt met andere woorden al 20 jaar de internationale conjunctuur op de voet, met daarbij speciale aandacht voor de Belgische economie. Hij schreef drie boeken over de huidige toestand en het potentieel van de Belgische economie 'België kan beter' (2023), 'Terug naar de feiten' (2019) en 'Superstaat' (2016), en verzorgt o.m. een 2-wekelijkse column in De Tijd.

VLAIO

Contactpersoon

Shirley Seynaeve

Eventcoördinator

Wanneer

Prijs

Deelname aan deze Voka Actua is gratis en exclusief voor Voka-leden.

Deze sessie wordt volledig online gegeven.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag