Skip to main content
Update BTW-regels binnen internationale handel
 • Online

Update BTW-regels binnen internationale handel

Wees futureproof op vlak van btw voor wat betreft de goederenleveringen en dienstenverrichtingen in een internationale context

De correcte btw-verwerking van inkomende en uitgaande handelingen in een Europese context is niet steeds even eenvoudig te bepalen. 
In dit seminarie wordt de juiste btw-verwerking van de meeste goederenleveringen evenals een aantal diensten toegelicht. We bespreken ook de bestaande vereenvoudigingsregelingen welke toelaten om een btw-registratie en formaliteiten in een bepaalde lidstaat te vermijden. 
In de praktijk worden veel van deze goederenleveringen verkeerd gefactureerd en/of gerapporteerd in de btw-aangiften. Hierdoor loopt u het risico op boetes. Teneinde deze juist te kunnen verwerken moet elke transactie grondig worden geanalyseerd.

Programma:

 • Goederenleveringen met andere lidstaten:
  • Intracommunautaire leveringen en verwervingen
  • Overbrenging van eigen goederen
  • Driehoekstransancties (onecht en vereenvoudigd driehoeksverkeer)
  • Praktijkvoorbeelden
 • Bijhorende diensten zoals:
  • Transportdiensten
  • Diensten van tussenpersonen
  • Praktijkvoorbeelden

De diverse transacties worden steeds technisch geanalyseerd op btw-vlak en telkens voorzien van hun administratieve gevolgen, zoals opname in de aangifte, opname in de IC, Intrastat, enz. Bovendien worden de laatste nieuwe wetswijzigingen rond bovenvermelde topics mee opgenomen in deze opleiding.

Praktisch

 • Dit seminarie gaat online door. Om deel te nemen, heb je enkel een goede internetverbinding nodig.
 • Interactiviteit is gegarandeerd, al jouw vragen kan je stellen via Q&A of chat.

Jouw expert
Naomi Van Puymbroeck - Deloitte

 

Deze opleiding voldoet aan de norm inzake permanente vorming bij het IAB: erkenningsnummer IAB: IAB: B0578/2018-06

Wanneer

Prijs

Leden:
€180 Excl. BTW

Niet-leden:
€270 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €180/leden en €270/niet-leden. Indien je inschreef t.e.m. 22 januari is het projectbedrag als lid van Voka € 162. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 3,5 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 5 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf  5 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel 014/56 30 30

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
pfl