Skip to main content
think big

Think Really Big

Op 30 maart organiseert Voka Oost-Vlaanderen Think Really Big, een inspirerend event voor en door bedrijven die durven groeien. Honderden ondernemers met groeiambities verzamelen in Gent voor een boeiende namiddag rond het groeien van ondernemingen.

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, zien we het extra groot: sprekers met internationale naam en faam, interactieve ervaringsuitwisselingen en motiverende pitches van succesvolle ondernemers. U gaat gegarandeerd geïnspireerd naar huis!

Deel 1

In het eerste deel van de namiddag nemen we de verschillende groeifases onder de loep. We laten ondernemers aan het woord die ons inspireren met hun groeiverhaal. Ze delen elk binnen hun groeifase hoe ze dit groeiproces hebben aangepakt, met welke groeipijnen ze geconfronteerd werden en wat ze er uit geleerd hebben.

Deel 2

Als tweede luik hebben we het over groeikansen en lichten ondernemers Annick Van Overstraeten (Lunch Garden), Stef De corte (Smartphoto) en Kristof De Smet (Energy Lab) ons toe op welke manieren een bedrijf kan groeien. Deze Belgische topondernemers delen met ons hun uitdagingen en verwezenlijkingen tijdens dit groeiproces en geven relevante tips & tricks aan ons mee.

Nadien zullen de ondernemers 3 learnings pitchen. Op een interactieve manier kiezen de aanwezigen hun favoriete learnings. De gekozen top 3 learnings worden vervolgens door de ondernemers zelf verder toegelicht.

Tot slot krijgt u de kans om zelf groeiervaringen uit te wisselen welke mooi uitvloeit in de netwerkreceptie waar u volop interessante contacten kan leggen met gelijkgestemde ambitieuze ondernemers.

Programma

 • 16.00 - 19.00 u.
  • Hoofdprogramma
  • Pitches van ondernemers uit verschillende groeifases en groeiverhalen van ondernemers die op een andere manier zijn gegroeid
  • Panelgesprek
  • Learnings van alle zes ondernemers
 • 19.00 - 21.30 u. Netwerken en voorzien einde

Sprekers

Annick van Overstraeten heeft met 78 Lunch Garden Restaurants en haar nominatie als Manager van het Jaar mooi haar plaats veroverd in het Belgische ondernemerlandschap. 

Vroeger was Lunch Garden bij de meeste mensen bekend als een ouderwets restaurant met voornamelijk gepensioneerden. Het bedrijf stond op de rand van een faillissement. Annick Van Overstraeten sloeg het roer om en gaf Lunch Garden een nieuw elan. De inhoudelijke en strategische positionering van Lunch Garden werd grondig herzien. Ze vestigde de focus op expansie en diversificatie van het bedrijf. De restaurants kregen een opknapbeurt en de omzetcijfers kleuren groener dan ooit tevoren.

Maar het groeiverhaal van Lunch Garden is nog niet voorbij. Annick Van Overstraeten boort nieuwe markten aan. De ‘Bistro Gardens’ zijn een nieuw concept in ziekenhuizen en musea.

‘I never dreamed about success. I worked for it.’

Het vroegere Spector, dé leverancier van analoge foto’s, wie kent het niet? Het bedrijf kwam door de digitale revolutie enkele jaren geleden in een moeilijk parket. De overgang van analoog naar digitaal had een enorme impact op het bedrijf. Maar in 15 jaar tijd transformeerde Stef De corte smartphoto van een ontwikkelaar van klassieke foto’s naar een van de innovatiefste spelers in e-commerce. Het bedrijf onderging een complete make-over, zowel vanbinnen als vanbuiten. Vandaag biedt smartphoto aan miljoenen klanten in 12 Europese landen meer dan 500 verschillende gepersonaliseerde producten aan.

 

"De enige manier om in deze turbulente tijden te overleven is een extreme focus op je klanten en tegelijk je DNA te bewaken. Anders verlies je jezelf en je klanten."

Energy Lab, dochteronderneming van Golazo, zag 10 jaar geleden het levenslicht als klein bedrijfje. Intussen zijn ze bekend bij het grote publiek door de loopapplicatie ‘Start 2 Run’, meer dan 1,5 miljoen keer gedownload in België en Nederland. Ze focussen op training en begeleiding van zowel recreatieve als professionele sporters. Daarnaast vormt de corporate wellbeingmarkt de grootste groeipijler van vandaag, waarbij wellbeing programma’s worden aangeboden op maat van de werknemers van bedrijven. In die markt groeiden ze uit tot de grootste speler in Europa. Enkele weken geleden kondigde Energy Lab de overname van Better Minds at Work aan, en zo focust Energy Lab voortaan ook op het versterken van de mentale gezondheid in organisaties. Daarnaast kondigde Energy Lab nog een andere overname aan en met verdere plannen op stapel lijkt de honger naar expansie nog niet gestild.

‘Zwaaien met een belerend vingertje is niet meer van deze tijd. Gamification, storytelling en communitygevoel zijn de ingrediënten van succesvolle gezondheidscampagnes vandaag. Daarnaast is een holistische aanpak, waarbij fysiek en mentaal welzijn hand in hand gaan, cruciaal om echt impact te hebben.

 

Doelgroep

Bedrijven in elke fase die willen groeien naar een volgend niveau en verder willen professionaliseren.

 

Info en inschrijven

Voorprogramma met Annick Van Overstraeten om 15h00: Exclusief op uitnodiging

Inschrijven voor het hoofdprogramma kan tot 25 maart 2020. Voor meer info, contacteer Louise Blondé  of bel 09 266 14 40.

Stuur gerust een mail naar Louise Blondé indien u een voedselallergie heeft of een vegetarisch alternatief wenst. 

 

aio

 

banner trb

Contactpersoon

Louise Blondé

Jong Ondernemen - Events & Netwerking

Adres

Zebrastraat 32
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Voka leden: 50 euro (exclusief btw) 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat