Skip to main content
  • Activiteiten
  • Themasessie Voka HC "Wie zet vandaag al in op open data in ziekenhuizen?"

Themasessie Voka HC "Wie zet vandaag al in op open data in ziekenhuizen?"

Voka Health Community organiseert de themasessie "Wie zet vandaag al in op open data in ziekenhuizen?" op donderdag 15 september om 14u00.

De European Health Data Space bevordert de veilige uitwisseling van patiëntengegevens (ook als zij in het buitenland zijn) en geeft patiënten meer controle over hun gegevens. Europa wil zo meer digitale gezondheidsdiensten mogelijk maken.

Dankzij Open Health Data kan de toegang tot en het gebruik van gezondheidsgegevens voor onderzoek, voor beleidsvorming en regelgeving bevorderd worden. Anderzijds biedt het mogelijkheden om via een betrouwbare governance en met respect voor de privacy het onderzoek naar behandelingen, geneesmiddelen, medische hulpmiddelen te ondersteunen.

Vlaamse zorginstellingen en -ondernemingen zijn al aan de slag gegaan met de Open Health Data Spaces. We brengen je tijdens deze themasessie duiding rond het principe en de opportuniteiten aan de hand van Vlaamse best practices.

Meer info volgt snel, maar schrijf je nu al in voor deze themasessie.
 

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht en dat ten laatste op woensdag 14 september 2022.
 

Voorwaarden

Deze activiteit is enkel toegankelijk voor leden van:

HC logo nieuw

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant