Skip to main content
Tech Summit: Smart Logistics cover
  • Online

Tech Summit: Smart Logistics

VERDERKIJKERS

Ontdek de nieuwe mogelijkheden van slimme logistiek

Ongetwijfeld heeft u digitalisatie al omarmd om dagelijkse processen in uw onderneming efficiënter, makkelijker of beter te maken. Maar hoe verweven zijn deze technologieën al met uw logistieke processen? Is uw productieflow slim geautomatiseerd? Weet u wat er met uw goederen gebeurt wanneer ze de haven uitvaren? En hoe helpt technologie u om uw distributieprocessen af te stemmen op actuele behoeften?

Ontdek de mogelijkheden tijdens het Smart Logistics-congres. Ondernemende innovators stellen er technologische nieuwigheden aan u voor. Ervaringsdeskundigen uit de haven-, distributie- en productiesector en experts uit de academische wereld gaan daarna in gesprek over toepassingen die voor hen het verschil maken en de kansen voor de toekomst.

En u? Welke voordelen kunt u halen uit digitalisatie?

Laat u op 1 juni inspireren tijdens de Tech Summit. Praktische bedrijfscases, interessante ideeën en sprekende resultaten van wetenschappelijk onderzoek zorgen ervoor dat u beter gewapend de toekomst tegemoetgaat.

Voor deze vierde editie gaan we opnieuw volledig digitaal. Dankzij de livestream maakt het niet uit van waar u ons volgt, want via de chat en Q&A bent u nog steeds dichtbij.

PROGRAMMA

15.00 uur
Het belang van slimme logistiek,
Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Slimme logistiek in de haven

Onze haven is het hart van een indrukwekkend logistiek netwerk. Het is van cruciaal belang dat deze transportketen steeds zo efficiënt mogelijk functioneert. Stond u al stil bij de mogelijkheden die in dit vraagstuk weggelegd zijn voor slimme technologieën?

15.10 uur
Het ontstaan van een platform voor maritieme logistiek. Het verhaal van Dockflow door Michiel Valee, tech lead Dockflow

15.20 uur
Optimalisatie in de scheepvaart. Het verhaal van Toqua door Casimir Morobé, medeoprichter Toqua

15.30 uur
De kansen voor een slimmere haven, in gesprek met Kenneth Sörensen, professor aan de faculteit Bedrijfskunde en Economie van de Universiteit Antwerpen

Slimme logistiek in het distributieproces

Distributie van goederen blijft alomtegenwoordig. Bij momenten is het absoluut nodig om snel te schakelen. Maar hoeveel versnellingen hoger geraakt u dankzij innovatieve technologische toepassingen? Welke technologieën kunnen de distributiesector verder door elkaar schudden?

15.40 uur
De nieuwste technologieën binnen automatisatie. Een update door Stijn Wouters, salesmanager Dematic

15.50 uur
De trends en toepassingen binnen bedrijven. Een gesprek met:

  • Filip De Neve, Associate Director, Markets Logistics Becton Dickinson
  • Prof. Dr. Roel Gevaers, professor aan de faculteit Bedrijfskunde en Economie van de Universiteit Antwerpen

Slimme logistiek doorheen het productieproces

Uw productievloer vraagt blijvende innovatie, zowel in wat u produceert als hoe u dat doet. Maar stond u al stil bij de voordelen van gedigitaliseerde en efficiëntere productieprocessen? Wat met uw logistieke flow, nu de roep klinkt naar meer lokaal produceren en consumeren?

16.15 uur
Het nieuwe productieproces, een gesprek met:

  • Gijs Hoppenbrouwers, medeoprichter Twikit
  • Jouke Verlinden, professor bij de faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen

16.35 uur
Samen de toekomst tegemoet, een gesprek met Prof. Silvia Lenaerts, vicerector Valorisatie & Ontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen

Slimme logistiek in de haven

Michiel Valee Michiel Valee, tech lead Dockflow

Michiel Valee is actief als tech lead bij Dockflow, waar hij mee bouwt aan de realisatie van het physical internet. Zijn achtergrond als handelsingenieur combineert hij met technische kennis in de ontwikkeling van software, waarmee hij optimaal wil inzetten op de mogelijkheden die technologie biedt om logistieke flows efficiënter te maken.

Kenneth Sörensen, professor aan de faculteit Bedrijfskunde en Economie van de Universiteit AntwerpenKenneth Sörensen

Kenneth Sörensen is hoogleraar aan de faculteit Bedrijfskunde en Economie van de Universiteit Antwerpen waar hij vakken doceert rond logistiek, optimalisatie en ICT. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op de studie en ontwikkeling van algoritmes voor het oplossen van planningsproblemen binnen logistiek en mobiliteit.

Slimme logistiek in het distributieproces

Stijn WoutersStijn Wouters, salesmanager Dematic

Stijn Wouters is salesmanager bij Dematic. Na zijn studies is hij in de wereld van de intralogistieke automatisatie gerold, wat enorm aansluit op zijn interesse in de nieuwste evoluties binnen automatisatie. Doorheen de verschillende fases van zijn professioneel pad heeft hij de mogelijkheid gehad om met klanten uit verschillende sectoren en industrieën te werken. Hierdoor heeft hij een groot zicht op de vragen en noden binnen automatisatie in distributie.

Filip De Neve, Associate Director, Markets Logistics Becton Dickinson

Meer informatie volgt.

Prof. Dr. Roel Gevaers, professor aan de faculteit Bedrijfskunde en Economie van de Universiteit AntwerpenRoel Gevaers

Prof. dr. Roel Gevaers is professor & senior supply chain manager. Hij gelooft sterk in en ondersteunt samenwerkingsverbanden en sterke relaties tussen business en academisch onderzoek. Dit weerspiegelt zich ook in zijn carrière. Hij behaalde zijn doctoraat over innovaties in last mile, reverse en waste logistics aan de Universiteit Antwerpen in 2013. Tijdens zijn academisch onderzoek (sinds 2007) adviseerde hij verschillende overheden en bedrijven over logistiek, last mile & urban logistics topics, waarna hij ook bij enkele bedrijven zoals Ahold Delhaize en BD Logistics een belangrijke rol heeft gespeeld. Sinds 2019 is hij, naast zijn managementactiviteiten, deeltijds professor aan de Universiteit Antwerpen. Sinds 2020 is hij professor aan de Antwerp Management School. Daarnaast is hij gastdocent aan verschillende andere internationale universiteiten.

Slimme logistiek doorheen het productieproces

Jouke Verlinden

Prof. dr. Jouke Verlinden, faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen

Prof. dr. Jouke Verlinden staat bij het departement Productontwikkeling van de universtiteit Antwerpen aan het hoofd van het augmented fabrication lab. Dit team ontwikkelt neuwe methodieken en modellen voor digitale productietechnologie en mixed reality. Over dit onderwerp heeft hij meer dan 110 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Hij werkte eerder in de industrie en bij de TU Delft, o.a. aan een 3D-geprinte brug en fiets in staal (MX3D). Jouke is hoofdredacteur van het Journal of Design Research en woordvoerder van de onderzoeksgroep Productontwikkeling, die 8 professoren en ongeveer 20 onderzoekers telt.  Voorts is hij aan de Universiteit Antwerpen medeoprichter van de Antwerp Design Factory (ADF), gericht op samenwerking met industriële bedrijven voor pre-incubatie en agile prototyping. Tijdens de coronapandemie is bij ADF intensief gewerkt aan het ontwerp en de noodproductie van FFP2/FFP3-mondmaskers, wat geleid heeft tot de start van de joint venture MediMundi.

 

Gijs Hoppenbrouwers, medeoprichter Twikit

Meer informatie volgt.

Organisatie Tech Summit

Contactpersoon

Ina Veeckman

Senior coördinator netwerkactiviteiten

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Indien u na eerdere aanmelding toch niet kan deelnemen, vragen wij u om ons ten laatste de dag voor het congres hiervan op de hoogte te brengen via pr.aw@voka.be Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Welt white paper
Gosselin
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans