Skip to main content

Start2Export2 Indonesië: Kick-off (GRATIS)

Ontdek Indonesië als afzetmarkt

Met meer dan 274 miljoen inwoners is Indonesië het vierde grootste land ter wereld. Ben je exporteur en wil je er jouw eerste stappen zetten? Dan is het exclusief begeleidingstraject Start2Export2 Indonesië van Voka Antwerpen-Waasland en Flanders Investment & Trade iets voor jou!
 
Ontdek tijdens deze gratis kick-off meer over dit coachingtraject. Na een grondige voorbereiding helpt dat jouw bedrijf met een b2b-missie in februari 2023 om er voet aan de grond te krijgen.

Waarom Indonesië?

  • Het BBP in Indonesië kende in 2021 een positieve groei van 3,7%.
  • De Indonesische textielsector is één van de prioritaire industrieën van het land. Momenteel voert Indonesië textielmachines in uit een aantal Europese landen, waaronder België.
  • De uitbouw van infrastructuur voor waterbeheer, afvalwaterzuivering en afvalverwerking vormt ook één van de hot topics.
  • De markt voor medische apparatuur en medische hulpmiddelen in Indonesië heeft een totale marktwaarde van 1 miljard dollar met verwachte jaarlijkse groeicijfers van meer dan 10%.
  • Vlaamse bedrijven die voor de eerste keer kapitaalgoederen naar Indonesië exporteren, kunnen onder bepaalde voorwaarden genieten van een subsidie van 35% op het contractbedrag.

Programma

13.30 uur
Onthaal

14.00 uur  
Verwelkoming door Jill Suetens, manager internationaal Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

14.10 uur
Macro-economisch overzicht en economische opportuniteiten in Indonesië door Marc Devriendt, economisch vertegenwoordiger Flanders Investment & Trade in Jakarta

14.30 uur
Praktijkgetuigenis: Exporteren naar Indonesië: Hoe we het hebben gedaan? door Johan Lubbe Bakker, CEO BeNeLux Indonesia Association

15.00 uur
Het traject Start2Export2 Indonesië: wat kan dit voor u als exporteur betekenen? door Peter Jaspers, Flanders Investment & Trade
 
15.15 uur
Q&A

15.30 uur
Netwerkmoment

17.00 uur
Voorziene einde

Contactpersoon

Jill Suetens

Manager Internationaal Departement

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Deze kick-off is gratis.

Interesse in het traject? Klik hier.

Voorwaarden

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland biedt u dit event gratis aan. Indien u na eerdere aanmelding toch niet kan deelnemen, vragen wij u ons uiterlijk de dag voor de activiteit nog te verwittigen via mail naar pr.aw@voka.be. Verwittigt u niet of laattijdig? Dan zullen wij u een forfait aanrekenen van 75 euro (excl. btw) per persoon voor de gemaakte kosten en organisatie.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Deze activiteit wordt georganiseerd met respect voor de veiligheidsmaatregelen die op dat moment gelden. We houden ingeschreven deelnemers op de hoogte over eventuele extra maatregelen of wijzigingen.

Hulp nodig?

Gosselin
Welt white paper
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende