Skip to main content
Software robots (RPA) in de praktijk voor finance
 • Online

Software robots (RPA) in de praktijk voor finance

Deze opleiding belicht concrete toepassingen van RPA binnen Finance, waarbij zowel toepassingen voor grote bedrijven als voor kmo’s aan bod komen. 

Vele bedrijven, zowel grote bedrijven als kmo’s, ontdekken de voordelen van Robotic Process Automation (RPA) voor het automatiseren van routine taken. Het onderzoeksbureau Gartner bestempelde RPA onlangs als de snelst groeiende softwaremarkt ter wereld. Aangezien met RPA vaak een zeer snelle Return on Investment kan gerealiseerd worden, staat deze technologie bekend als het laaghangend fruit binnen Artificiële Intelligentie.

Vaak wordt RPA toegepast binnen de financiële afdeling, bijvoorbeeld voor het verwerken van facturen en betalingen, voor het beheren van master data en voor een breed gamma aan repetitieve handelingen in backoffice, accounting of controlling. Deze opleiding belicht concrete toepassingen van RPA binnen Finance, waarbij zowel toepassingen voor grote bedrijven als voor kmo’s aan bod komen. 

 Ontdek in deze blogpost alvast 12 toepassing van RPA

Programma

 • Maandag 23 november
  • Kick-off: algemene inleiding op RPA met praktijkvoorbeelden den demo's
 • Maandag 30 november
  • Use cases: mogelijke RPA-toepassingen, een businesscase op maat van jouw bedrijf en plan van aanpak 
 • Maandag 7 december
  • Hands on: RPA-tools en zelf een eenvoudige robot creëren.

Vandersanden digitaliseert processen met RPA

Vandersanden is een familiebedrijf met een geschiedenis van meer dan 90 jaar en Belgisch marktleider in handgevormde gevelstenen. Ze ontvangen duizenden facturen per jaar. Deze facturen worden meestal ontvangen als pdf's (leesbare of gescande beelden) in een centrale mailbox en zijn erg tijdrovend om volledig te verwerken. Daarom implementeerde Robonext een RPA-oplossing in combinatie met een OCR-dienst (Optical Character Recognition). De factuurgegevens worden automatisch uit de PDF's gehaald voor een grote verscheidenheid aan leveranciers.  Vervolgens voert een robot deze gegevens in de financiële applicatie in via zijn gebruikersinterface. Lees hier de volledige case

Doelgroep en voorkennis

Deze sessies richten zich op beslissingsnemers of project/program managers met interesse in toepassingen van Robotic Process Automation voor finance. De opleiding staat open voor deelnemers uit verschillende sectoren, bvb diensten, zorg, maakindustrie, nutsvoorzieningen, etc

RPA is zowel interessant voor grote als middelgrote ondernemingen. Er is geen technologische voorkennis vereist. Zowel bedrijven die nog niet actief zijn rond RPA als diegenen die er al wel mee bezig zijn, mogen aansluiten.

Sprekers

Joris van Ostaeyen (Chief Strategy Officer - robonext) is de business expert bij robonext. Hij is ingenieur en doctoreerde aan het Centrum voor Industrieel Beleid van de KU Leuven. Joris heeft een ruime ervaring met het analyseren van het businesspotentieel van nieuwe technologieën. Hij begeleidt organisaties in het realiseren van een significante businesscase met RPA.  

Johan De Mulder (Chief Technology Officer - robonext) is de technologie expert bij robonext. Hij is ingenieur en informaticus met meer dan 20 jaar ervaring in software ontwikkeling en automatisering. Zijn expertise ligt in RPA, .NET framework, agile-methodieken en Software Testing Life Cycle (STLC). 

In samenwerking met

Robonext        vlaio

Contactpersoon

Joël Dewalheyns

Adviseur Innovatie & Digitalisatie

Wanneer

Prijs

Deelname (excl. btw):

Voka-leden: 550 euro
Niet-leden: 715 euro

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

DigiChambers
British School of Brussels
BVI
Made in Vlaams-Brabant
ING
Proximus
SD Worx
Logo Premed
Logo Randstad