Skip to main content

Seminarie: Opzetten van een webshop en btw bij e-commerce

  • On- en offline

Meer en meer bedrijven zetten in op e-commerce, zowel voor goederenleveringen als voor diensten. Dit kan door de onderneming zelf gestructureerd worden of er kan beroep gedaan worden op bestaande platforms. In beide gevallen dienen de btw-regels nauwgezet gevolgd te worden. 

In dit seminarie behandelen we de wijzigingen die ingegaan zijn op 1 juli 2021 en geven we jullie graag een overzicht van de btw-formaliteiten die vervuld dienen te worden, alsook met welke wettelijke vereisten je moet rekening houden bij de opzet van een webshop.

Volgende aspecten komen aan bod:

  • Met welke btw-verplichtingen moet ik rekening houden bij de verkoop van diensten/goederen via een eigen webshop of online-platform aan buitenlandse klanten (B2C/B2B/B2G).
  • Wat zijn de btw-gevolgen van het aanhouden van een voorraad in het buitenland voor mijn webshop
  • Welke formalistische verplichtingen moeten nageleefd worden: uitreiken facturen/ opname in de periodieke btw-aangifte of de (m)oss aangifte/bijhouden register.
  • Wettelijke aspecten bij het opzetten van een webshop.

Doelgroep

Financiële medewerkers, accountants, zaakvoerders en iedereen die in aanraking komt met btw en zich verder wil verdiepen in de materie. Let wel: de sessie is niet toegankelijk voor professionele dienstverleners binnen accountancy, financial advisory en tax services.

Praktische info

De opleiding kan zowel fysiek (bij Voka | Brugge) alsook digitaal (via weConnect) gevolgd worden. Graag bij de inschrijving jouw keuze doorgeven.
Het seminarie wordt georganiseerd in samenwerking met Tax Consultants van Deloitte Private - Accountancy & Advisory - Tax & Legal.

Voor meer info kan je terecht bij Leonid Guz
Deloitte

 

Contactpersoon

Leonid Guz

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Adres

Voka | Brugge (O-Forty bedrijvencentrum)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 200 euro
  • Niet-leden: 300 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid, mits jouw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Jouw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
VZW - DigiChambers 2021
VZW - eATA 2021
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group