Skip to main content
  • Activiteiten
  • Seminarie: Europa, klimaatneutraal tegen 2050, wat houdt dat in voor uw bedrijf?

Seminarie: Europa, klimaatneutraal tegen 2050, wat houdt dat in voor uw bedrijf?

Klimaatneutraal tegen 2050, dixit Ursula von der Leyen, een uitdaging om u tegen te zeggen. Een uitdaging die transversaal doorheen de ganse maatschappij wordt aangegaan. Welke opportuniteiten brengt dit mee voor uw onderneming? 

De veelbesproken Europese Klimaatwet ligt er intussen en werd door de Raad goedgekeurd op 28 juni 2021. Deze zal dus direct van toepassing zijn in de lidstaten. Die klimaatwet houdt belangrijke verplichtingen in om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Het bevat ook een bindende doelstelling om te streven naar negatieve emissies na 2050. Iets dichter qua timing is de bindende doelstelling tegen 2030 om de netto – emissies van broeikasgassen minstens 55 procent onder die van het niveau van 1990 te krijgen. Meer weten kan op deze pagina. Wat de stand van zaken van die Europese klimaatwet is en wat het nu concreet betekent en welke kansen en opportuniteiten dit voor u inhoudt komt u op dit seminarie te weten.   

Op 14 juli bracht de Commissie een pakket van voorstellen uit onder de noemer ‘fit for 55’ om concrete maatregelen aan bovenstaande doelstellingen te koppelen. VLEVA, Vlaams- Europees Verbindingsagentschap vat dat alvast in dit overzicht even samen. Tijdens dit seminarie krijgt u van diplomaat Peter Van Kemseke informatie vanaf de eerste lijn en gaat Vlaio bedrijfsadviseurs Dominique De Geest en Emily Verhelst dieper in op welke vergroeningsmaatregelen u in de klimaattransitie kunnen ondersteunen. 

Programma

Op het einde van deze opleiding:

  • Kent u de stand van zaken van de Europese Klimaatwet.
  • Weet u welke globale uitdagingen uw onderneming te wachten staan op vlak van reductiedoelstellingen en welke kansen en opportuniteiten deze bieden.
  • Begrijpt u de impact van het ‘Fit for 55’ pakket. 
  • Weet u voor welke ‘vergroeningsmaatregelen’ uw onderneming in aanmerking kan komen en krijgt u een aantal concrete voorbeelden uit de bedrijfswereld.

Sprekers

Peter Van Kemseke, Senior Policy Officer Fitfor55 Europese Commissie, PhD in hedendaagse geschiedenis met specialisatie in internationale relaties, auteur van diverse boeken over diplomatie en EU- beleid en gastprofessor binnen de Master voor Europese Studies aan de KULeuven. 

Dominique De Geest en Emily Verhelst, bio-ingenieurs en experten in steunmaatregelen voor bedrijven en bio-economie bij Vlaio Team Bedrijfstrajecten zullen  de toelichting verzorgen rond steun voor ‘vergroening’ via verschillende steuninstrumenten: groeisubsidie ‘circulaire economie’, ecologiepremie, innovatiesubsidies, STRES. en mogelijke collectieve projecten.

Doelgroep

Dit seminarie is uitermate geschikt voor CSR-professionals, milieucoördinatoren, medewerkers internationalisatie, exportmanagers en salesmanagers. 

Inschrijven voor dit seminarie kan via deze link. Voor meer info kunt u terecht bij Sarah Spenninck.

Contactpersoon

Sarah Spenninck

Adviseur duurzaam ondernemen en innovatie

Adres

Europacollege campus Verversdijk (zaal VE.C.3.03)
Dijver 11
8000 Brugge

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 190 euro
  • Niet-leden: 290 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

Aantal opleidingsuren: 4

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group