Skip to main content
Map

Rode Loper Event Nocturne Theodoor Rombouts in het MSK

Theodoor Rombouts
Virtuoos van het Vlaamse caravaggisme

Ter gelegenheid van 225 jaar MSK organiseert het museum de eerste monografische tentoonstelling ooit over Theodoor Rombouts (1597-1637), virtuoos van het Vlaamse caravaggisme. Rombouts was een gevestigde waarde in het Antwerpse kunstenaarsmilieu. Maar hoezeer zijn schilderkunst ook gewaardeerd werd tijdens zijn korte leven, na zijn dood werd zijn artistieke nalatenschap snel naar de vergetelheid verwezen.

Rode Loper selectie msk

De tentoonstelling ontsluiert Rombouts’ artistieke persoonlijkheid en plaatst zijn werk in een nieuw perspectief. Als geen ander weet Rombouts geraffineerde, toegankelijke volkse voorstellingen met muzikanten en vrolijke gezelschappen neer te zetten, maar ook monumentale, religieuze scènes en allegorieën met verborgen politieke boodschappen behoren tot zijn oeuvre.

Praktisch

Met een ticket voor de nocturne ben je vanaf 18.30u welkom in het museum. Je bent de hele avond vrij om de tentoonstelling en de collectie op eigen tempo bezoeken. De catering is opgedeeld in tijdsloten, waardoor je tijd genoeg hebt om te genieten van de combinatie kunst - culinair. Speciaal voor de bezoekers bevinden zich ook enkele gouden gidsen in het museum. Zij voorzien je van alle uitleg die je wenst, beantwoorden je kunstvragen en geven je nieuwe inzichten mee. Twee maal per avond is er ook een concertje of dansvoorstelling geprogrammeerd. 
 

Programma

18.30 - 20.00 uur : Ontvangst met drankje, aansluitend een avond lang vrij bezoek aan de tentoonstelling en de collectie
19.00 - 19.25 uur : Live concert pianist Matthias De Jaeger
20.00 - 22.30 uur : Walking dinner in buffetvorm
20.00 - 20.25 uur : Live concert pianist Matthias De Jaeger
21.00 - 21.25 uur : Live concert pianist Matthias De Jaeger
21.30 - 22.30 uur : Zoete afsluiter
 

Benieuwd naar meer?

Ontdek meer informatie over deze nocturne en Theodoor Rombouts via Theodoor Rombouts | MSK Gent

Contactpersonen

Shannon Van den Borre

Events & Netwerking - Arbeidsmarkt - Onthaal

Christine Leytens

Events & Netwerking - Info & Advies

Adres

Museum Voor Schone Kunsten Gent (MSK)
Fernand Scribedreef 1
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Exclusief voor zaakvoerders en op uitnodiging
Maximaal 2 tickets per onderneming

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.