Skip to main content

Port Tech @ Stora Enso

Op 29 september geven we vijf veelbelovende tech bedrijven een podium bij Stora Enso. Tijdens deze interactieve sessie komen ze hun know-how toelichten aan de hand van relevante cases voor productiebedrijven, logistieke bedrijven en havenbedrijven.

Elk bedrijf vertelt in 20 minuten meer over hun dienstverlening en welke added value deze kan bieden. Dit doen ze aan de hand van concrete logistieke, manufacturing en supply chain cases. Zo ben je weer helemaal mee met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Nadien is er nog de mogelijkheid om te netwerken met de aanwezige havenbedrijven.

Agenda: 

 • 10u30: Verwelkoming
 • 10u45: inleiding Voka 
 • 11u00: Peripass
 • 11u20: Factry
 • 11u40: Sensolus
 • 12u00: Apixa
 • 12u20: Yazzoom
 • 12u30: broodjes lunch / netwerking
 • 13u00: einde
   

Sensolus is een industrieel Internet of Things (IoT) bedrijf dat via een end-to-end oplossing non-powered assets zoals trailers, containers, silo's, enz. trackt en zo bedrijven helpt om betere, datagedreven bedrijfsbeslissingen te nemen. Het bedrijf heeft een jarenlange expertise in telecom, netwerken met laag stroomverbruik, draadloos sensorontwerp en cloud-gebaseerde analyses. De plug & play IoT-oplossing van Sensolus omvat draadloze trackers en een open IoT-platform dat waardecreatie en kostenverlaging mogelijk maakt door het te koppelen aan bedrijfsdata. Op die manier kunnen supply chains en logistieke processen waarin non-powered assets een belangrijke rol spelen geoptimaliseerd worden.

De Gentse scale-up werd in 2013 opgericht door vier IoT-enthousiastelingen en telt ondertussen reeds 30 werknemers. Het is actief in diverse industrieën, gaande van luchtvaart, automotive en logistiek tot industrial manufacturing en de afvalindustrie. Klanten als Airbus, Atlas Copco en AB InBev doen dagelijks een beroep op de IoT-oplossing van Sensolus. Meer dan 120.000 assets zijn realtime in het platform te volgen. 
 

Sensolus

 

Sinds 2011 helpt Yazzoom waarde uit de data van zijn klanten te halen via de toepassing van artificiële intelligentie. Enerzijds door de ontwikkeling van software oplossingen op maat. Dat wordt geïllustreerd aan de hand van use-cases voor automatisch sorteren en inspecteren (door computer visie) en voor het optimaliseren van de intra-logistiek (optimale order-picking). Anderzijds door het inzetten van zijn software product Yanomaly voor anomalie detectie en predicties aan de hand van data van machines, productieprocessen en IoT toestellen. Dat wordt geïllustreerd aan de hand van de use-case bij Stora Enso waar 600 verschillende motoren, pompen en regelkringen continu gemonitord worden door Yanomaly.

Yazzoom

 

Factry - Ahead of the pack with Industrial IoT

Peripass - Connecteer jouw infrastructuur met het meest innovatieve SAAS+ platform om te beantwoorden aan de operationele uitdagingen van jouw site.
Kies voor de yard management-oplossing die je verdient en overbrug probleemloos de kloof tussen magazijn en transport.

 

Apixa 

Contactpersonen

Simon Brouckaert

Jong Ondernemen - Haven

Michiel De Gheest

Innovatie - Groeitrajecten

Adres

Wondelgemkaai 200
9000 Gent

Wanneer

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Advertentie Festival van Vlaanderen