Skip to main content
Plato logo

Plato Communicatie

Ben je een bedrijfsleider of verantwoordelijke die wil groeien op het domein van communicatie? Dan is het nieuwe Plato-traject communicatie, dat opstart op vrijdag 1 maart 2019, iets voor jou! 

Samen met 15 bedrijfsleiders verzamel je maandelijks voor een pittige dialoog en inspirerende content rond eigen gekozen thema’s. Je vormt een hecht, enthousiast netwerk en stimuleert elkaar in groei, door kennis en ervaring te delen, onder de begeleiding van ervaren meters & peters. Naast iets, leer je via Plato ook iemand kennen. Een fijne surplus voor de ontwikkeling van jouw netwerk!

Hoe verloopt een Plato-traject?

 • De groepsindeling:
  Elke groep bestaat uit 15 à 18 ondernemers, kaderleden of professionele medewerkers.
 • Kick-off: Kennismaking en samenstelling van het programma
  Je leert de andere deelnemers van je Plato-groep op een informele manier kennen. Je vult tevens de nulmeting (= Plato-roos) in via het digitaal platform, je bepaalt jouw doelstellingen en de groepsagenda op korte en middellange termijn. Dit vormt de basis voor de thema’s van de maandelijkse bijeenkomsten. 
 • Maandelijkse sessies:
  Gedurende een jaar kom je met jouw groep maandelijks samen bij de deelnemende bedrijven. Na een inleiding over het thema door een expert, een begeleider of een deelnemer worden er ervaringen uitgewisseld, vragen beantwoord en kennis gedeeld.
 • Individuele begeleiding:
  Met specifieke vragen of problemen kan je altijd bij jouw begeleiders (meters en peters) terecht. Daarnaast kan er - via ons digitaal platform - ook gebruik gemaakt worden van het Plato-netwerk om een antwoord op jouw vragen te vinden. 
 • Overkoepelende sessies:
  Twee keer per jaar kom je met alle Plato-groepen uit de regio samen om de contacten tussen de deelnemers van de verschillende groepen te versterken. Op deze overkoepelende sessies wordt er kort een managementthema behandeld. Daarna sluiten we af met een gezellige netwerkreceptie.

Plato Communicatie

Als bedrijfsleider moet je goed en duidelijk kunnen communiceren. Zowel naar je eigen medewerkers als naar jouw directe en indirecte omgeving. Duidelijk communiceren vraagt specifieke skills en inzicht in hoe je andere mensen moet aanpakken. In dit Plato-traject helpen we je daarbij door een mix van theorie en praktische uitvoering /opdrachten. In groep bepaal je zelf welke topics je binnen jouw Plato-traject wil behandelen. Waar je ook aan wil werken, het kan een plaats krijgen binnen het traject. Bekijk hier de trajectfiche.

Mogelijke topics:

 • Storytelling 
 • Presentatietechnieken
 • Communicatieplan 
 • Perscontacten 
 • Wervend schrijven 
 • On-line teksten 
 • Social media 
 • Crisiscommunicatie
 • Organisatie van events 
 • Moeilijke gesprekken
 • Feedback geven 
   

Voka – KvK Mechelen-Kempen organiseert al meer dan vijfentwintig jaar het lerende netwerk Plato. Een intensief traject voor bedrijfsleiders of verantwoordelijken die hun ervaring en kennis willen delen om zo te leren van elkaar en te groeien op diverse domeinen.

Meer informatie

Contacteer vrijblijvend Elien Vingerhoets via elien.vingerhoets@voka.be of 014 56 30 30 of gsm 0474 84 20 81.

In samenwerking met

Agentschap Innoveren & OndernemenPlato

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen - Kantoor Geel
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 1.000,- 
Niet-leden: € 1.300,-

Prijs tweede deelnemer van hetzelfde bedrijf: € 900,- 
Prijzen zijn exclusief btw.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via evi.heylen@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de sessie. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Deelnemers hebben in dit geval geen recht op schadevergoeding. Bij inschrijving ga je ermee akkoord dat Voka - KvK Mechelen-Kempen foto's waarop je eventueel bent afgebeeld, vrij mag aanwenden voor commercieel gebruik. Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Land Rover Herentals
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse