Skip to main content
Tech Visit Kortrijk

Netwerkevenement: Voka Tech Visit Kortrijk

Technologie en wetenschap evolueren in een sneltempo. Dagelijks werken onderzoekers in diverse vakgebieden aan ontwikkelingen die vroeg of laat onze maatschappij zullen beïnvloeden. Daarom is het van belang voor bedrijven om op de hoogte te blijven van de onderzoeksthema’s die leven bij wetenschappers en om, wanneer opportuun, ook beroep te doen op hun expertise en dienstverlening. 

Vaak is er echter nog een brede kloof tussen onderzoek en industrie en de drempel voor ondernemers om beroep te doen op de kennis van een onderzoeks- of kennisinstelling is vaak nog hoog. De beste manier om kennis te maken met een onderzoeksgroep en haar onderzoekers is door hen een bezoek te brengen.

Tijdens deze Voka Tech Visits maakt u op een heel laagdrempelige manier kennis met de belangrijkste West-Vlaamse kennisinstellingen en onderzoeksgroepen van hogescholen en universiteiten. In het voorjaar van 2019 staan twee Voka Tech Visits gepland aan de Machinebouw & Mechatronica labs van Fabrieken voor de Toekomst. U kan er kennis maken met de onderzoekers die werken aan de nieuwste technologieën en concepten inzake productieautomatisatie en Industrie 4.0.

Op vrijdag 21 juni staat een bezoek gepland aan de applicatielabs van UGent en Sirris in Kortrijk, Graaf Karel de Goedelaan 5.

Het applicatielab ‘Smart Assembly and Production’ van Sirris & UGent Kortrijk onderzoekt en demonstreert hoe u robots en cobots inzet om uw operatoren bij hun taken te ondersteunen (vb. assemblage) en hoe u de cognitieve en ergonomische belasting van uw operatoren reduceert.

Het applicatielab 'Smart Production Organisation' van UGent Kortrijk & Sirris creëert een slimme productieorganisatie door het toepassen van vereenvoudigde aansturingsmethodes. Op die manier realiseert men een drastische reductie van de productdoorlooptijd binnen een productieomgeving met kleine series en hoge complexiteit en/of variëteit.

Op vrijdag 24 mei 2019 brengen we een bezoek aan de innovatielabs van de KU Leuven en Sirris in Brugge, Spoorwegstraat 12. Meer info daarover kunt u hier terugvinden.

Voor wie?

Deze bezoeken richten zich naar bedrijfsleiders, productieverantwoordelijken, R&D-verantwoordelijken van productiebedrijven.

Meer info

Inschrijven voor deze infosessie kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Marijke Bouciqué.

Adres

Sirris/UGent
Graaf Karel de Goedelaan 5
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis voor leden en niet-leden. 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Fabrieken van de toekomst

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD  Worx