Skip to main content
Map

Lerend Netwerk Safety voor HSE-managers

Investeer in een Safety netwerk voor HSE-managers en til de veiligheidscultuur van je bedrijf naar een hoger niveau. Want kennis DELEN is kennis VERMENIGVULDIGEN.

Geïnteresseerd om deel te nemen?
Blijf op de hoogte van de volgende opstart en contacteer projectverantwoordelijke Britte Ødegård.De wereld verandert sneller dan ooit en ook bedrijven moeten zich steeds sneller aanpassen. Al te vaak worden ze geconfronteerd met uitdagingen en vraagstukken waarop ze intern het antwoord niet kunnen vinden. Dringend tijd om het lerend netwerk te raadplegen. 

In heel wat bedrijven is het belang van Health, Safety & Environment, mede door corona, toegenomen. De HSE-manager staat daardoor voor meer uitdagingen. Als HSE-professional ben je bovendien nooit uitgeleerd. Daarom willen we kennisopbouw en kennisdeling stimuleren in een lerend netwerk, toegespitst op veiligheidsmanagement en veiligheidscultuur. We mikken bewust op een mix van sectoren (logistiek, metaal, voeding, kunststof,...) om nieuwe methodes en tools buiten de eigen sector te leren kennen en de paardenbril af te zetten.  

Methodiek

In het Lerend Netwerk Safety komen HSE-managers uit verschillende sectoren op maandbasis bijeen. In een gesloten en vertrouwelijk netwerk wissel je kennis en ervaring uit over je interne veiligheidsmanagement en veiligheidscultuur. Elkaar inspireren staat centraal. Want wist je dat 70% van onze kennis op een informele manier wordt verworven? Verwacht dus geen betoog van een alwetende spreker, maar een stevig debat tussen gelijkgestemden dat nieuwe inzichten zal aanreiken. Elke sessie start met een rondleiding in een van de deelnemende productiebedrijven.

Thema's

De onderwerpen van de sessies worden op de kick-off bepaald door de deelnemers aan de hand van een brainstorm. 

Mogelijke thema’s: 

 • behaviour based safety (bewustmaken en sensibiliseren van veilig gedrag)
 • het gebruik van PBM's op de werkvloer
 • safety KPI’s 
 • safety KBI’s (Key Behaviour Indicators)
 • wettelijke verantwoordelijkheden van de hiërarchische lijn
 • communiceren naar de werkvloer over veiligheid
 • tools om safety management te organiseren
 • digitaliseren van taken en veiligheidsprocessen
 • aanpak toolboxen
 • e-learning en opleiden over veiligheid
 • updates in wetgeving
 • risicoanalyses (laten) uitvoeren
 • samenwerken met adviserende en uitvoerende diensten en derden
 • ... 

Doelgroep

Voor HSE-managers die leiding geven aan een HSE-team met minstens 2 jaar ervaring in de functie. Het team is verantwoordelijk voor de uitrol en optimalisatie van de veiligheidsstrategie binnen het bedrijf. Dit netwerk is niet bedoeld voor adviesverlenende diensten-, software-, service- en consultancybedrijven. 

Deontologische code

Respect, eerlijkheid en vertrouwelijkheid van informatie in het lerend netwerk is key en enkel mogelijk in een gesloten netwerkomgeving, zonder aanwezigheid van derden. Aangezien de sessies doorgaan in de deelnemende bedrijven en starten met een rondleiding op de werkvloer, rekenen wij op de loyauteit en gastvrijheid van elk bedrijf. 

Een overzicht van de lerende netwerken kan je raadplegen op de website of in onze folder

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 1.085 euro
Niet-leden: 1.625 euro

Je kan beroep doen op de kmo-portefeuille als je bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Registratienummer: DV.O104126.

KMO-portefeuille

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Deontologische code
Respect, eerlijkheid en vertrouwelijkheid van informatie zijn key in het lerend netwerk en enkel mogelijk in een gesloten netwerkomgeving, zonder aanwezigheid van derden. Aangezien de sessies en rondleidingen plaatsvinden in de deelnemende bedrijven rekenen wij op de loyauteit en gastvrijheid van elk deelnemend bedrijf. 
 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.


Dit traject ondersteunt SDG 3. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Ze vormen ook de basis van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

SDG 3

 

Meer info over het VCDO kan je hier terugvinden.


Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag