Skip to main content
project engineering

Lerend Netwerk Project Engineering 2020

Kennis DELEN, is kennis VERMENIGVULDIGEN.
Investeer in uw projectingenieurs en maak hen intrapreneur van uw onderneming

Waarom investeren in een lerend netwerk?

De wereld verandert sneller dan ooit. Bedrijven moeten zich sneller aanpassen dan ooit. Het vermogen om met transformatie om te gaan, is vandaag een van de belangrijkste skills geworden. Maar veranderingen brengen ook vragen met zich mee, waarop noch uzelf, noch de organisatie, het antwoord kent. Tijd om het lerend netwerk te raadplegen.

Methodiek

In een lerend netwerk komen functiegenoten uit verschillende constructiebedrijven op regelmatige basis samen om kennis en ervaringen te delen met elkaar. En dat allemaal in een open, vertrouwelijke sfeer. Elkaar inspireren staat centraal. Wist u dat 70% van onze kennis op een informele manier wordt verworven? Verwacht dus geen éénrichtingsverhaal, maar een stevig netwerk dat nieuwe inzichten en kennis aanreikt en waar de interactie met de andere deelnemers en de sprekers maximaal is. Elke sessie start steeds met een rondleiding in één van de deelnemende productiebedrijven. 

Waarover gaat het?

Projectingenieurs en projectverantwoordelijken (bachelor of master) moeten van alle markten thuis zijn. Naast analytische, technische kennis hebben ze sterke communicatie- en samenwerkingsvaardigheden nodig om samen met het projectteam technische installaties intern of bij de klant te realiseren. U kunt kiezen uit twee trajecten die dieper ingaan op deze vaardigheden: 1) projectleiderschap en 2) projectmanagement:

1)    Projectleiderschap

"Hoe word ik dé projectleider met wie iedereen wil samenwerken?" We focussen op de voornaamste soft skills van een goede projectleider. U kunt kiezen uit programma A of B (A is inmiddels VOLZET)

2)    Projectmanagement

We focussen op de harde skills die nodig zijn om een technische installatie of machine te realiseren bij een klant, op een externe locatie. Dus niet voor bedrijfsinterne projecten.   

Projectleiderschap
A (VOLZET)

Zelfinzicht: wat is mijn communicatiestijl?
Samenwerken en oplossingsgericht communiceren
Communicatie bij verandertrajecten
Het voeren van moeilijke gesprekken
Onderhandelen

Projectleiderschap
B

Mijn rol als projectleider
De kracht van feedback geven 
Hoe maak ik van een groep een team?
Rapporteren naar het management
Open thema

Projectmanagement 

Timing en planning: macro- vs. micro-planning, organiseren van de workload, materiaal, mensen, timemanagement 
Projectcommunicatie met stakeholders: werkvergaderingen aansturen, onderhandelen, overtuigen, …
Riskmanagement: problemen detecteren, oplossen en budgetteren. Contractmanagement 
Werken met derden: Contracten en afspraken maken, controle op de werken, debiteurenbeheer
Projectopvolging: documentenbeheer, tools voor projectopvolging, nabespreking met de stakeholders


Gelieve het traject dat u wilt volgen te noteren in het vak 'opmerkingen' wanneer u zich inschrijft. 

Doelgroep

Voor projectingenieurs en projectverantwoordelijken (bachelor of master) die op de payroll staan van een productiebedrijf of constructiebedrijf en samen met een projectteam verantwoordelijk zijn voor de plaatsing van technische installaties of machines. Niet voor advies verlenende diensten-, service- en consultancy bedrijven. 

Meer info

Een overzicht van de lerende netwerken kunt u raadplegen op de website of in de folder. Bij vragen, contacteer projectverantwoordelijke Britte Ødegård, britte.odegard@voka.be  of telefonisch via 056 23 50 47.

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Adres

Kortrijk Expo Meeting Center
Doorniksesteenweg 216 (Xpo Noord- P6)
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

Prijs Voka-leden: 890 euro p.p.
3-5 deelnemers: € 800 p.p. (-10%)
6 deelnemers of meer: € 720 p.p. (-20%)

De hoeveelheidskorting is enkel van toepassing voor deelnemers aan hetzelfde lerend netwerk.
Niet-leden betalen een supplement van 50% op de ledenprijs. 

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be)

kmo-portefeuille

Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Registratienummer: DV.O104126. Aantal uren opleiding: 21

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Annulatievoorwaarden

Annuleren kan enkel schriftelijk tot 30 dagen voor aanvang van de kick-off. Zoniet blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Tot de eerste sessie mag een ingeschreven deelnemer zich door een collega laten vervangen. Na facturatie worden geen wijzigingen meer aangebracht. 

De deelnemer geeft de toestemming aan Voka om de persoonsgegevens op te nemen in de databestanden van Voka. De privacywetgeving zal gerespecteerd worden. Voka behoudt zich het recht om een lerend netwerk-groep te annuleren indien te weinig deelnemers (minimum 12).

Als er zich binnen de groep concurrentie voordoet, dan wordt de deelname van het concurrerende bedrijf voorgelegd aan de eerst ingeschreven deelnemer. Deze heeft het recht om deelname te weigeren, omwille van concurrentiebeding en vertrouwelijke informatie.

CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD  Worx