Skip to main content

Lerend Netwerk Production Teamleader 2021

Kennis DELEN, is kennis VERMENIGVULDIGEN.
Investeer in uw eerstelijnsverantwoordelijken en maak hen intrapreneur van uw onderneming. 

Waarom investeren in een lerend netwerk? 

In een lerend netwerk komen functiegenoten uit verschillende productiebedrijven op regelmatige basis samen om kennis en ervaringen te delen met elkaar. En dat allemaal in een open, vertrouwelijke sfeer. Elkaar inspireren staat centraal. Wist u dat 70% van onze kennis op een informele manier wordt verworven? Verwacht dus geen éénrichtingsverhaal, maar een stevig netwerk dat nieuwe inzichten en kennis aanreikt en waar de interactie met de andere deelnemers en de sprekers maximaal is. De sessies starten steeds met een rondleiding in één van de deelnemende productiebedrijven. 

Waarover gaat het?

Omdat eerstelijnsverantwoordelijken zich meestal bevinden op de werkvloer en er fungeren als eerste aanspreekpunt bij problemen, hebben ze amper tijd om opleidingen te volgen en nieuwe inzichten op te doen.

  • Wilt u op een snelle, efficiënte manier praktische kennis en inspiratie van buitenaf opdoen?
  • Wilt u weten hoe leidinggevenden van andere bedrijven hun teamleden aansturen?
  • Wilt u weten welke aanpak andere teamleaders gebruiken om problemen op te lossen?

Dan is het lerend netwerk production teamleader u op het lijf geschreven!

Keuze uit vijf trajecten

We onderscheiden vijf trajecten waaruit u mag kiezen. Vier daarvan gaan dieper in op de verschillende rollen van een teamleader, een vijfde is voorbehouden voor Franstalige teamleaders. 1) de leidinggevende, 2) de coach, 3) de bemiddelaar en 4) de organisator en 5) chef d'équipe francophone. Elk traject bestaat uit vaste en open thema's. De laatste worden op de kick-off van 23 september bepaald door de deelnemers. Het is dus belangrijk dat u hierop aanwezig kunt zijn.

De leidinggevende

sessies op dinsdag

Assertief leren NEE zeggen
Hoe afspraken borgen (waarom, naleven, opvolgen)
Hoe kan ik als leidinggevende een teamcharter opmaken?
2 open thema's

De coach

sessies op dinsdag

Omgaan met verschillende type persoonlijkheden (insights)
Gedrag controleren en bijsturen
Omgaan met moeilijke situaties en sociale partners
2 open thema’s

De bemiddelaar

sessies op donderdag

Positieve groepssfeer creëren en behouden
Vertrouwenspersoon
Signalen van burn- en bore-out
2 open thema’s

De organisator

sessies op donderdag

Continue verbetering (EFQM)
Attention Management
Rekruteren, coachen & behouden van medewerkers
2 open thema’s

Chef d'équipe francophone

sessies op dinsdag

Les différents types de leadership 
Comment développer l’autonomie, compétence et implication (AIC) de vos collaborateurs ? 
Comment donner un bon feed-back ? 
2 sujets à votre choix

Inschrijven

Wanneer u inschrijft, vragen wij om uw top 2 voorkeurtrajecten te noteren in het vak 'opmerkingen': bv. leidinggevende en coach. Indien uw eerste voorkeur niet meer mogelijk is wegens volzet of te weinig inschrijvingen, dan neemt u deel aan uw tweede voorkeurtraject. De oranje inschrijfknop bevindt zich rechts onderaan deze pagina. 

Doelgroep

Voor eerstelijnsverantwoordelijken binnen een productiebedrijf die minstens 2 jaar leidinggeven. Niet voor advies verlenende diensten-, service- en consultancy bedrijven. 

Meer info

Wenst u graag meer info? Schrijf dan in voor onze gratis proefsessie over de Lerende Netwerken op 2 juni via deze link. Een overzicht van de lerende netwerken kunt u raadplegen op de website of in onze folder

Deontologische code

Respect, eerlijkheid en vertrouwelijkheid van informatie zijn key in het lerend netwerk en enkel mogelijk in een gesloten netwerkomgeving, zonder aanwezigheid van derden. Aangezien de sessies doorgaan in de deelnemende bedrijven en starten met een rondleiding op de werkvloer, rekenen wij op de loyauteit en gastvrijheid van elk bedrijf. 

Production Teamleader 2021 - Français

Voka organise depuis de nombreuses années un réseau d'apprentissage pour contremaîtres. Au cours de ces 5 années, beaucoup de choses ont changé dans les entreprises. C'est ainsi que depuis lors, de très nombreux ouvriers et contremaîtres français ont trouvé un emploi dans des entreprises ouest-flamandes. Spécialement pour ces contremaîtres et responsables de première ligne, nous organisons maintenant également le réseau d'apprentissage pour contremaîtres français en langue française. Les objectifs restent identiques: apprendre et échanger davantage en matière d'idées, de connaissance, d'expérience et de conseils afin de mieux exercer son métier. Les sessions du soir ont lieu en français. Les notes sont fournies en 2 langues: néerlandais et français.

Expérience

Voka réunit les contremaîtres cinq fois par an pour un entretien ouvert et pour l'échange d'expérience. Cet échange d'information et d'expérience sur les entreprises et secteurs est en même temps une manière d'apprentissage indispensable, de prix raisonnable et efficiente, tant pour les entreprises de production et de logistique (moyennement) grandes que pour les entreprises plus petites.

Parrains

Chaque groupe se voit désigner un ‘parrain' fixe venant du réseau Voka. Ceux-ci se chargent de la coordination nécessaire sur le fond, du briefing, de la préparation et du rapportage, et ils stimulent le travail en réseau et l'échange.
 

Contactpersoon

Lisa Den Tandt

Member Services - Productie/kwaliteit

Wanneer

Prijs

Prijs Voka-leden: 890 euro p.p.
3-5 deelnemers: € 800 p.p. (-10%)
6 deelnemers of meer: € 720 p.p. (-20%)

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be)

kmo-portefeuille

Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Registratienummer: DV.O104126. Aantal uren opleiding: 21

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Annulatievoorwaarden

Annuleren kan enkel schriftelijk tot 30 dagen voor aanvang van de kick-off. Zoniet blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Tot de eerste sessie mag een ingeschreven deelnemer zich door een collega laten vervangen. Na facturatie worden geen wijzigingen meer aangebracht. 

De deelnemer geeft de toestemming aan Voka om de persoonsgegevens op te nemen in de databestanden van Voka. De privacywetgeving zal gerespecteerd worden. Voka behoudt zich het recht om een lerend netwerk-groep te annuleren indien te weinig deelnemers (minimum 12).

Als er zich binnen de groep concurrentie voordoet, dan wordt de deelname van het concurrerende bedrijf voorgelegd aan de eerst ingeschreven deelnemer. Deze heeft het recht om deelname te weigeren, omwille van concurrentiebeding en vertrouwelijke informatie.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group