Skip to main content
Map

Lab+: Van teamlid naar teamleider (Brugge)

Iedereen is het erover eens: de stap zetten van teamlid naar teamleider is niet evident. Via dit lab+ word je op een praktische en professionele manier klaargestoomd voor jouw nieuwe rol als leidinggevende. 

De kunst van leidinggeven bestaat erin om mensen ertoe te brengen dat ze zich engageren voor het leveren van de gewenste output via duidelijke afspraken over wat, wanneer en hoe. Daarnaast maakt een leidinggevende het verschil in stijl van aanpak, communicatie en betrokkenheid vanuit de juiste houding. 

Tijdens dit lab+ krijg je de cruciale vaardigheden mee die nodig zijn om jouw nieuwe rol ten volle te vervullen. De verwachtingen zijn immers niet min: je moet succesvolle resultaten boeken met jouw team, helder communiceren, overleg plegen, mensen begeleiden en opvolgen, en zorgen voor een aangename werksfeer met gemotiveerde en oplossingsgerichte teamleden aan boord.  

Doel: Ontwikkelen van resultaat- en mensgerichte leiderschapsvaardigheden

Tijdens elke sessie gaan we dieper in op de vaardigheden die je sterker zullen maken in jouw nieuwe rol. Onder begeleiding van de coach werk je een persoonlijk actiepuntenplan uit en ontvang je hierop tijdens de sessies waardevolle feedback van de trainer en deelnemers. 

Methodiek: Leren, delen, oefenen

De sessies zijn opgevat als een begeleide training waarin we jouw basisvaardigheden oefenen. We brengen de leerpunten praktisch en stapsgewijs aan, delen tips en ervaringen, en werken met praktijksituaties waarin je dagelijks vertoeft.

We geven elkaar feedback en wisselen meningen en ideeën uit om tot inzicht te komen en te groeien naar een aanpak in leidinggeven die bij je past.   

Programma

  • Jouw rol anno 2023 als leidinggevende  
  • Doelgericht communiceren, de belangrijkste taak van een leidinggevende  
  • Feedback(gesprek) om prestaties op te volgen en (bij) te sturen  
  • Motiveren en empoweren van medewerkers  
  • Omgaan met moeilijke situaties en weerstand  

Resultaat

Je wordt geëvalueerd op jouw sterke punten en groeipunten. Daarnaast krijg je een actiepuntenlijst met (verder) te ontwikkelen resultaat- en mensgerichte leiderschapsvaardigheden.   

Spreker

Franky Van Hoecke is een expert in leiderschap, communicatievaardigheden, onderhandelingstechnieken, teambuilding en salestraining. Hij staat garant voor een pragmatische aanpak met maximale focus op concrete cases en oefeningen in de praktijk. 

Doelgroep

Deze basisopleiding is bedoeld voor toekomstige of net startende leidinggevenden in een productieomgeving of voor recente leidinggevenden die hun skills verder willen professionaliseren. Je hebt geen voorkennis nodig. 

 

Contactpersoon

Lisa Den Tandt

Member Services - Productie/kwaliteit

Adres

Voka | Brugge (Bedrijvencampus O-Forty)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 1.200 euro
Niet-leden: 1.800 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker i.k.v. de kmo-portefeuille. Deze opleiding wordt voor 20% of 30% gesubsidieerd door de Vlaamse overheid als je bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Je aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126. Aantal opleidingsuren: 15.

kmo portefeuille

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.


Dit lab+ ondersteunt SDG's 16 en 8. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Ze vormen ook de basis van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag