Skip to main content

Lab: Van brandjesblusser naar coachend leidinggevende

Kent u het gevoel van dag in dag uit van het ene probleem naar het andere te hollen? Droomt u van een gecontroleerd verloop en meer tijd? Dan is dit Lab iets voor u! Verbeter uw rol als leidinggevende met een concreet actieplan. 

Wat u ’s morgens dacht te doen heeft u niet eens kunnen opstarten die dag. De volgende dag opnieuw hetzelfde probleem, terwijl uw chef maar niet begrijpt wat er allemaal aan de hand is en u zelfs extra taken geeft. U wil al zolang een verbeterproject organiseren, maar u komt er gewoonweg niet aan toe binnen de beschikbare tijd... U droomt van een werksituatie waar alles gecontroleerd verloopt en waar u tijd heeft om ten gronde alle problemen aan te pakken.

Investeer 5 halve dagen in uw persoonlijke aanpak. U zal volledig klaargestoomd worden om uw verbeterde rol als leidinggevende uit te werken in een concreet actieplan.

De sessies zijn opgevat als een begeleide training waarin we u nieuwe inzichten/werkwijzen laten ontdekken en leren toepassen in de praktijk. We brengen de leerpunten praktisch en stapsgewijs aan. U krijgt tips en ervaringen aangereikt en er wordt gewerkt met herkenbare praktijksituaties. We geven elkaar feedback en wisselen meningen en ideeën uit om tot nieuwe inzichten te komen en te groeien naar een aanpak in leidinggeven die bij u past. U krijgt de kans om tussen de sessies door persoonlijke gesprekken te voeren met uw trainer, die steeds bereid is om te helpen waar nodig.

Bij opstart van elke sessie worden de concrete actiepunten en ervaringen van uzelf en uw collega’s (van de voorbije weken) besproken, zodat we meteen kunnen bijsturen waar nodig. Een dubbele leerervaring dus en snelle bijsturing, waarbij we "Plan Do Check Action" als basis van leren en verbeteren nemen.

Programma

In dit lab komen volgende items aan bod:

  1. Beheers uw eigen (overvolle) agenda.
  2. De kunst van het delegeren, ook al heeft er niemand tijd over.
  3. Motiveren en overtuigen van medewerkers.
  4. Werken met doelstellingen – effect en nut ervan.
  5. Hoe weerstand tegen verandering omzetten in actief meewerken.

Inschrijven voor dit Lab kan via de oranje knop rechts onderaan deze pagina.

Spreker

Chris Bourgois is een echte ervaringsdeskundige, na 22 jaar ervaring binnen Bekaert is Chris nu zelfstandig hr-consultant met een zeer sterke praktische inslag.

Doelgroep

Dit lab is uitermate geschikt voor ervaren leidinggevenden die bewust willen kiezen voor een andere aanpak van leidinggeven om uiteindelijk alles beter onder controle te hebben.

Contactpersoon

Lisa Den Tandt

Member Services - Productie/kwaliteit

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 890 euro
  • Niet-leden: 1335 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group