Skip to main content

Lab: Starten met een raad van advies of bestuur

In 4 sessies stomen we je klaar om een raad van advies of bestuur op te starten die past binnen je bedrijfsstrategie, en die op een correcte manier wordt samengesteld en georganiseerd.

Deze sessies van dit traject zijn steeds opgebouwd uit 3 luiken: een stukje theorie, een praktijkgetuigenis en een workshop waarin we ruimte maken voor jouw individuele vragen en ervaringsuitwisseling.

 

Sessies

Sessie 1 | Raden van advies en bestuur, en hoe passen ze in jouw strategie?

19/10/2021 (17u30-21u00) - Voka Gent

In deze eerste sessie gaan we na wat de strategie van jouw bedrijf is en hoe een raad van advies en/of bestuur hierin past. We lichten ook kort toe wat  ‘deugdelijk bestuur’ inhoudt en wat er in de Code Buysse staat.

We gaan ook dieper in op wat een raad van advies of bestuur kan betekenen voor jouw organisatie en waarom je er een zou opzetten. En wat is nu juist het verschil tussen een raad van advies en bestuur?

Trainer

Bernard Thuysbaert

Bernard Thuysbaert (Deminor)

Sessie 2 | Hoe stel ik de ideale raad van externe adviseurs of bestuurders samen?

28/10/2021 (17u30 – 21u00) - Voka Gent

Tijdens deze sessie gaan we na hoe je kan zorgen voor een kwaliteitsvolle samenstelling van je raad. Hoe zorg je voor een goede matchmaking? Hoe leid je de externe adviseur in je organisatie in? 

Aan de hand van een praktijkoefening doen we al een eerste screening van de aanwezige expertises en leiderschapskwaliteiten in jouw bedrijf.

Trainer

Jurgen Heyman

Jurgen Heyman (Savannah nv.)

Sessie 3 | Een goede werking van je raad van advies of bestuur, door een open communicatie en duidelijke afspraken

8/11/2021 (17u30-21u00) - Voka Gent

In deze sessie geven 2 experten je mee hoe je de bijeenkomsten efficiënt en vlot kan laten verlopen. We bekijken samen wat van jou als ondernemer verwacht wordt. Je krijgt tips en tricks rond open communicatie en moeilijke gesprekken voeren.

Trainer

Hanne Van Waeyenberge (In der Minne) & Bernard Thuysbaert (Deminor)

Sessie 4 | Community event

25/11/2021 (vanaf 17.30 uur) - WATT The Firms Gent

We sluiten het traject af met een netwerkevent waarop we kennis en ervaring delen. We nodigen hiervoor zowel adviseurs als ondernemers uit die met een raad van advies of bestuur werken.

We verwelkomen ook een expert in een actueel en relevant topic op dat moment, om jullie verder te inspireren.

Voorwaarden

Als je je wil inschrijven voor het Lab, vragen wij je ook om jouw raad van advies of bestuur te laten vernieuwen of samenstellen door ons.

Interesse om het Lab te volgen? Vul jouw gegevens in en wij contacteren jou zo snel mogelijk!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Voor deze activiteit kan u kmo-portefeuille aanvragen, indien u hiervoor in aanmerking komt. Ons registratienummer is DV.O105301. Registreer u nu op www.kmo-portefeuille.be

kmo-portefeuille

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat