Skip to main content
managementrapportering

Lab: Managementrapportering in één oogopslag

Wilt u graag snel inzicht krijgen in uw dagelijks businessmodel?
Het Lab managementrapportering zorgt ervoor dat u op een eenvoudige manier een eigen managementrapporteringstool kan uitwerken.

Aan de hand van een viertal sessies zullen we op basis van uw strategie, de maandelijkse cijfers die u ontvangt van de boekhouder vertalen naar een werkbaar en sturend instrument. Daarna volgt er een individuele opvolgsessie zodat u kan bijsturen en de juiste, onderbouwde beslissingen nemen. Alles zal van A tot Z worden toegelicht en individuele vragen met betrekking tot managementrapportering komen uiteraard ook aan bod.

Programma

  1. Managementrapportering: hoe en wat, 4 B
  2. Strategie & analyse van de boekhoudrekeningen
  3. Ingave data & vragen (individuele sessie)
  4. Analyse managementrapportering
  5. Individuele opvolgsessie

Enkele getuigenissen

Nico Declerck – Finance Director INNI group: “Door de rapportering van Macs Report hebben we ons businessplan uitgewerkt voor de komende 3 jaar. Eens deze zijn opgesteld kunnen we de jaarlijkse budgetten eenvoudig maandelijks vergelijken met de actuele resultaten en de eventuele afwijkingen onderzoeken.

Philippe Hanssens – Zaakvoerder Hanssens Telecom: “Macs Report maakt het mogelijk om een juist inzicht te krijgen van de kosten- en opbrengstenstructuur van Hanssens Telecom over de jaren heen. Een must voor bedrijven in een snel evoluerende markt.

Torsten Moerman – Financieel verantwoordelijke groep Dewaele: “Dankzij de managementrapporten van Macs Report krijgen de verantwoordelijken van onze vastgoedkantoren maandelijks hun individuele resultaten met een overzicht van de omzet, marges en kosten. Ook de directie krijgt maandelijks een totaalbeeld per businessunit in vergelijking met de opgemaakte budgetten. Op die manier worden de budgetten van de groep optimaal beheerd, wat de dienstverlening naar onze klanten ten goede komt!

Doelgroep

Bedrijfsleiders, financiële managers & aandeelhouders

Spreker

Kristof De Vlieger heeft na zijn opleiding TEW aan de UGent een Masterclass in Controllership behaald de Vlerick Management school. Hij is diverse jaren actief geweest als Controller binnen enkele grotere familiale KMO’s waarna hij de stap heeft gezet als zelfstandig consultant. Op vandaag begeleidt hij management rapporteringen, budgetteringsprocessen, kostprijsberekening en businessplannen.

Meer info

Inschrijven voor dit seminarie kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Angelique Lefebvre

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 550 euro 
  • Niet-leden: 715 euro

Logo AIO

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx