Skip to main content
Groeien door overnames

LAB: groeien door overnames

Tijdens dit LAB zoomen we in op het overnameproces en maken we u vertrouwd met de essentiële stappen en begrippen. Als bedrijfsleider, manager of aandeelhouder bent u actief bezig met de strategische toekomst van uw bedrijf. Een onderneming kan groeien door autonome groei, maar ook door een ander bedrijf over te nemen.

Een bedrijf overnemen heeft zeker voordelen qua opstartkosten, synergieën, kostenbesparing, opstap naar het buitenland, verticale of horizontale uitbreiding, enzovoort. Maar met een bedrijfsovername kan ook heel wat misgaan: een slechte strategische fit, de botsing van bedrijfsculturen, fouten bij de due diligence,… Kortom, een bedrijfsovername vraagt heel wat voorbereiding. Tijdens dit LAB zoomen we in op het overnameproces en maken we u vertrouwd met de essentiële stappen en begrippen.

Doel: wegwijs in overnameland

We maken u tijdens dit LAB wegwijs in de wereld van mergers and acquisitions (M&A). Wat zijn de do’s-and-don’ts? Verder verdiepen we ons in de bouwstenen en valkuilen van een waarderingsproces. We hebben ook aandacht voor de essentials in een due diligence-proces en de manier waarop een overname gefinancierd kan worden.

Doelgroep

Bedrijfsleiders, managers en aandeelhouders die strategisch bezig zijn met de toekomst van hun zaak en vertrouwd wensen te geraken met het proces van een overname.

Spreker

Francis Gevaert is Managing Partner bij Aquis, een corporate finance kantoor uit Brugge dat zijn focus legt op overnamebegeleiding van zowel kandidaat-verkopers als kandidaat-kopers.

Francis Gevaert

Meer info

Contacteer Angelique Lefebvre, 056 26 13 91

AIO

Adres

Voka - Kamer Van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9 A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 550 euro
  • Niet-leden: 715 euro

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Na facturatie worden geen wijzigingen meer aangebracht. Een schriftelijke bevestiging volgt, vergezeld van een factuur. Annuleren kan enkel schriftelijk (per brief of fax) min. 7 werkdagen voor de aanvang van het LAB. Zoniet blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich evenwel door een andere persoon laten vervangen.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx