Skip to main content
Map

Lab: De opportuniteiten en voordelen van energiedashboarding

Klaar voor de eerste stap naar energiezuinig ondernemen? Benieuwd hoe je relevante parameters verzamelt en jouw eigen energiedashboard opbouwt voor meer energie-efficiëntie? "Meten is weten" en met dit lab zet je de eerste stap naar een slimmer en duurzamer energiebeleid voor jouw onderneming.

Wil jij als onderneming winst boeken door het opsporen van grootverbruikers, persluchtlekken en andere vormen van energie-inefficiëntie? Dan biedt dit Lab de perfecte ondersteuning. Speciaal ontwikkeld voor energieverantwoordelijken van kleine en middelgrote ondernemingen die hun energiebeleid starten of net begonnen zijn. Met deze driedelige opleiding krijg je inzicht in jouw verbruik en maak je samen met onze energie-efficiëntie expert, Sam Tytgat, kennis met de wereld van energie-dashboarding. Leer hoe je jouw energieverbruik analyseert en ga volop voor maximale energie-efficiëntie!

Het traject ziet er als volgt uit:

Sessie 1: Hoe starten met energiedashboarding?
Ga aan de slag met het analyseren, benchmarken en rapporteren van de gegevens.
Locatie: Voka I Brugge - Kapellestraat 138, 8020 Oostkamp (verdieping +2)

Sessie 2: Ontdek de tastbare opportuniteiten van jouw dashboard.
Optimaliseer je energieverbruik aan de hand van de nieuwe verworven inzichten.
Locatie: Voka West-Vlaanderen - President Kennedylaan 9A, 8500 Kortrijk

Sessie 3: Implementeer de resultaten uit jouw dashboard.
Continu optimaliseren
Locatie: Voka I Brugge - Kapellestraat 138, 8020 Oostkamp (verdieping +2)

Dit is een interactief traject waarbij we proberen zo concreet mogelijk aan de slag te gaan zodat je op het einde van de rit startklaar staat met je eigen energiedashboard.

Spreker

Sam Tytgat, CEO bij DTplan en zusterbedrijf Oktow, heeft 15 jaar ervaring binnen de open systeemintegratie van energiemonitoring. Als docent en expert brengt Sam data in beweging door ruwe data te transformeren tot betekenisvolle boodschappen om het energiebeleid van ondernemingen verder te optimaliseren.

Doelgroep

Energieverantwoordelijken van kleine en middelgrote ondernemingen, zaakvoerders van KMO’s die verantwoordelijk zijn voor het energiebeleid/aankoop.

 

Voor meer info over dit Lab kan je terecht bij Sarah Spenninck.

VLAIO

Contactpersoon

Sarah Spenninck

Adviseur duurzaam ondernemen en innovatie

Adres

Voka | Brugge (Bedrijvencampus O-Forty)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 550 euro
Niet leden: 550 euro 

Voorwaarden

Er is geen lunch voorzien na de tweede sessie. Gelieve hiermee rekening te houden. Op het einde van de derde sessie voorzien we graag iets te drinken als slot van dit traject.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag