Skip to main content
Voka Opleiding

Lab duurzaamheidsstrategie

Duurzaam Ondernemen

Vlaamse ondernemingen zetten volop in op duurzaamheid. Maar wist je dat slechts een kwart van hen dat doet vanuit een duidelijke strategie? Bedrijven met een heldere duurzaamheidsvisie en bijhorend plan van aanpak verduurzamen niet alleen sneller. Doorgaans presteren ze ook beter op vlak van winstgevendheid, innovatie en personeelsverloop. 

Tijdens deze opleiding leer je de belangrijkste stappen naar een succesvolle duurzaamheidsstrategie. Aan de hand van enkele tools en concrete bedrijfscases ga je hiermee ook meteen pragmatisch aan de slag. Na de dagopleiding ontvang je een duurzaamheidsopdracht, waarbij je de opgedane kennis en vaardigheden leert toepassen op jouw bedrijf. Enkele weken later kom je met de andere deelnemers terug samen om jouw afgewerkte opdracht toe te lichten en te leren van elkaars ervaringen. Op deze manier ontwikkel je een strategie op maat van jouw bedrijf, die je meteen in de praktijk kan omzetten.

Programma

Dagopleiding (15/11/2022, hele dag)

Tijdens de sessie verneem je wat de specifieke kenmerken van een duurzaamheidsstrategie zijn en waarom dit voor jouw bedrijf van cruciaal belang is. Je maakt kennis met  verschillende tools die jou helpen om die strategie pragmatisch uit te werken. Aan de hand van concrete bedrijfscases leer je de tools in de vingers te krijgen. 

In deze sessie komen volgende onderwerpen aan bod:

- Wat is de 'purpose' van jouw bedrijf? Hoe stel je duurzaamheid centraal in jouw bedrijfsvisie?
- Hoe vind je als bedrijf de juiste focus om op in te zetten?
- Hoe werk je een duurzaam businessmodel uit?
- Hoe stel je een ambitieus plan van aanpak op?

Na afloop van de dagopleiding ontvang je een opdracht met duidelijke instructies om deze tools toe te passen binnen jouw bedrijf. Om deze opdracht uit te werken, krijg je ruim voldoende tijd.

Klassikale terugkomsessie (11/01/2023, voormiddag)

In de terugkomsessie bespreek je samen met de andere deelnemers de uitgewerkte opdracht. Je gaat dieper in op de geleerde lessen, de uitdagingen en successen. Je wisselt inzichten en ervaringen uit met andere deelnemers, die jou helpen om jouw duurzaamheidsstrategie verder uit te stippelen. Na de terugkomsessie heb je een strategisch plan in handen dat meteen toepasbaar is in jouw bedrijf.

Spreker

Voor deze opleiding kan Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland beroep doen op BrightWolves. Dit adviesbureau ondersteunt bedrijven bij het verfijnen van hun strategie en de implementatie ervan.             

Meer info

Nog vragen? Noah Feron helpt je graag verder via noah.feron@voka.be.

Met steun van

VLAIO

 

Contactpersoon

Noah Feron

Coördinator Duurzaam Ondernemen

Wanneer

Prijs

€550 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan