Skip to main content
Lab digitale transformatie

Lab digitale transformatie

Zet in op een sterk businessmodel als concurrentieel voordeel in deze snelle digitale wereld.

Lab digitale transformatie

 

Hoe kan ik efficiënter werken binnen mijn organisatie? Hoe kan ik de interactie met mijn klanten verhogen en beter met hen connecteren? Welke prioriteiten, acties kan ik concreet nemen, hoe werk ik naar een concreet “2020” digitaal actieplan?

In een wereld waarbij technologie elke dag meer en meer sectoren binnendringt, staan bedrijven vandaag voor een immense uitdaging: hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijf verder positief kan ontwikkelen en niet versteend geraakt? Papier en oude strategieën hebben jaren dienst gedaan en voelen veilig en vertrouwd aan. Meer dan ooit moeten bedrijven snel kunnen schakelen om competitief te blijven. Mee evolueren met hoe de wereld er anno 2018 uitziet, en de nodige transformaties ondergaan kan dus erg spannend en beangstigend lijken. Een proces van digitale transformatie kent verschillende fases, stappen richting verandering.

 

In dit lab loodsen wij jou stap voor stap door dit proces: 

1.    Hoe start ik met digitale transformatie in mijn bedrijf? 

5 strategische stappen, tips & best-practices

2.    Efficiënte productiviteit in de digitale wereld.

Slim gebruik maken van digitale tools & papierloos werken, verhoogt niet enkel uw persoonlijke productiviteit, maar ook die van uw team.

3.    Visualiseer de kracht van mijn ecosysteem.

Digitale transformatie gaat niet over technology, maar over netwerken. Vandaag, in de tijd van digitale transformatie en disruptie, is een bedrijf net zo sterk als haar netwerk. Het potentieel van uw bedrijf kan worden gemeten aan de hand van de diepte en sterkte van uw (digitaal)ecosysteem en de multiplicatoren die deze brengt. Het visueel in kaart brengen en scoren van uw ecosysteem is een eerste stap in uw digitale strategie.

4.    Ingrediënten van innovatieve businessmodellen.

Om te begrijpen hoe bedrijven de op gang zijnde digitale transformatie omarmen en hiermee hun voordeel doen, helpt het om te kijken naar de actuele veranderingen in bedrijfsmodellen. Als je even de tijd neemt om goed te kijken en te luisteren, dan zie je enkele ingrediënten steeds terugkomen bij innoverende concepten.

Trainer

Olivier Mangelschots

 

Olivier Mangelschots was 20 jaar zaakvoerder van de kmo 'Orbit One'. Eind 2015 verkocht Olivier zijn bedrijf aan Deloitte, waar hij 2,5 jaar als directeur Digitale Transformatie kmo’s begeleidde alsook de interne digitale transformatie van Deloitte Accountancy hielp realiseren. Sinds maart 2018 begeleid hij bedrijven bij de transformatie van hun businessmodel om een sterk concurrentie voordeel te hebben in de snelle digitale wereld.


Voor wie?

Iedereen die erover nadenkt hoe digitale technologieën een meerwaarde kunnen creëren binnen zijn/haar bedrijf en wil begrijpen hoe de impact van een digitale transformatie concreet kan worden gemaakt.

 

Informatie en inschrijvingen

Meer weten? Stuur een mailtje naar Marjolein Haan of bel 09 266 14 51.

 

Adres

Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen (Voka Box)
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 750 (excl. btw)

Niet-leden: op aanvraag

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Voor deze activiteit kan u kmo-portefeuille aanvragen, indien u hiervoor in aanmerking komt. Ons registratienummer is DV.O105301. Registreer u nu op www.kmo-portefeuille.be.

 

kmo-portefeuille

 

 

Hulp nodig?

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat