Skip to main content
proeftuinproject

Kick-off Industrie 4.0 proeftuinproject

Goedkopere en gebruiksvriendelijke productiesoftware testen en analyseren voor kmo’s

  • Produceert u verschillende kleine series en bent u op zoek naar een flexibele, vlot schaalbare softwareoplossing?
  • Wilt u afstappen van papieren of spreadsheet-gebaseerde productieaansturing en -opvolging?
  • Heeft u nood aan een overzicht van alle digitale tools (hard- en software)?
  • Wilt u ondersteund worden bij het bepalen van de kosten en baten van uw businesscase?

Dan is dit proeftuinproject misschien iets voor u.

Om snel in te spelen op veranderende omstandigheden heeft onze maakindustrie nood aan betrouwbare, flexibele en eenvoudig te configureren productiesoftware. Manufacturing Execution System (MES) is een overkoepelende term voor dergelijke softwaresystemen. Omdat MES-projecten vroeger vaak te generiek, duur en onvoldoende flexibel waren, lieten veel kmo’s de MES 3.0-trein aan zich voorbij gaan.

Vandaag zijn kant-en-klare en betaalbare oplossingen ruim voldoende aanwezig, maar ze werden steeds ingewikkelder. Resultaat is dat veel kmo-maakbedrijven de inzichten ontbreken in de mogelijkheden, de kosten en de baten.

Gesteund door de Vlaamse overheid zal UGent campus Kortrijk in samenwerking met Flanders Make en de VUB vanaf 2020 kmo’s begeleiden om verschillende MES-systemen te testen en te analyseren.

Kick-off

Voor kmo-maakbedrijven wordt het project gelanceerd tijdens een kick-off op maandag 9 december in het Meeting Center en Showroom EXIT 5 van Renson in Waregem (Maalbeekstraat 10). Doel van het event is om de noden van de kmo’s in kaart te brengen en te clusteren. In een volgende projectfase zullen deze noden worden voorgelegd aan solution providers en kunnen de diverse oplossingen getest worden.

Geïnteresseerde kmo-maakbedrijven kunnen zich hier inschrijven voor de kick-off op 9 december. Deelname aan deze projectlancering is gratis. Vervolgens biedt deze proeftuin kortlopende adviezen van één à twee dagen. Extra werk wordt verrekend aan marktconforme prijzen.

Meer info

Voor meer info kunt u contact opnemen met Marijke Bouciqué of Johannes Cottyn, of kunt u terecht op de website van Vlaio: https://www.industrie40vlaanderen.be/proeftuinen/mes4sme

banner

Contactpersoon

Marijke Bouciqué

Kennis & advies/Innovatie - Innovatie & digitalisering

Adres

Renson
Maalbeekstraat 10 - IZ 2 Vijverdam
8790 Waregem

Wanneer

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD  Worx