Skip to main content
Map
Voka Infosessie

Je statuten updaten, hoe doe je dat?

Juridisch
  • Online

Volgens het hervormde Belgisch vennootschapsrecht krijgt iedere vennootschap tot 1 januari 2024 de tijd om de statuten in lijn te brengen met de nieuwe regels. Dat is geen noodzakelijk kwaad, maar een opportuniteit om een aantal fundamenten en werkwijzen te evalueren. Juridisch expert Tim Roovers licht toe in dit gratis webinar.

De statuten van je vennootschap zijn de ‘grondwet’ die als basis dient voor je werking en organisatie. Of het nu gaat om een familiale vennootschap of een zakelijke samenwerking: goede afspraken maken goede vrienden.

De update van je statuten is dus het moment om de vraag te stellen of de manier waarop beslissingen worden genomen, de gevallen waarin aandelen mogen worden overgedragen, de werking van het bestuur,… nog wel juist zitten. En waarom niet nog een stap verder gaan? Je kan immers overwegen om afspraken te maken over hoe er gestemd moet worden over bepaalde beslissingen of in welke gevallen een aandeelhouder de vennootschap mag of zelfs moet verlaten. 

Benieuwd hoe het nodige aanpassen van de statuten een deugd kan zijn en kan leiden tot de juiste afspraken? Aarzel dan zeker niet om dit webinar te volgen!

De spreker

Tim Roovers is advocaat en partner bij Sansen International Tax Lawyers, een advocatenkantoor gespecialiseerd in (inter)nationaal fiscaal advies, fiscale procedure en (inter)nationale vermogensplanning. Intussen begeleidt Tim al twintig jaar ondernemers en vermogende particulieren bij de organisatie en overdracht van hun bedrijf en overig vermogen. Als advocaat ziet Tim het als zijn taak om de bezorgdheden en doelstellingen van de cliënten te vertalen naar werkbare en begrijpelijke oplossingen op maat, zoals statuten, aandeelhoudersovereenkomsten en familiale charters op maat.

 


VLAIO partner logo

Tim Roovers

Contactpersoon

Elisa Frias

Adviseur Plato - groei, opvolging & overname

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

 

Proximus