Skip to main content
Inspiratiesessie: Hoe herken ik armoede bij werknemers?
  • Online

Inspiratiesessie: Hoe herken ik armoede bij werknemers?

Armoede is meer dan een gebrek aan geld. Het heeft een effect op hoe u woont, uw gezondheid, uw sociaal leven, uw werk,... Wie niet in armoede leeft, is zich vaak onvoldoende bewust van wat een leven in armoede echt betekent.

Bedrijven die mensen met een armoedeproblematiek tewerkstellen, worden vaak geconfronteerd met een aantal specifieke uitdagingen, zoals retentie, een verhoogde graad van absenteïsme, loonbeslagen,… die heel wat kosten met zich meebrengen.

Door de coronacrisis zou armoede 25% van de Belgische bevolking treffen.

Ook u zal binnen uw bedrijf onvermijdelijk te maken krijgen met deze problematiek onder uw medewerkers, bijvoorbeeld mensen die een voorschot komen vragen op hun loon, inkomensverlies binnen het gezin die invloed heeft op andere zaken,…

De experten van Netwerk Tegen Armoede geven je tijdens deze infosessie meer inzicht in armoede, hoe dit zich op de werkvloer manifesteert en hoe men er mee om kan gaan. Bedrijven spelen een cruciale rol hierin, maar de drempels en de opportuniteiten zijn niet altijd zichtbaar.

Inschrijven voor deze online inspiratiesessie kan hier. Na inschrijving zal u de week voor aanvang een link ontvangen naar de digitale inspiratiesessie. Voor meer info kan u contact opnemen met Nele Braem.

Doelgroep

Zaakvoerders, hr-verantwoordelijken, vertrouwenspersonen, leidinggevenden.

Spreker

  • Heleen Dom: Consultant en trainer bij Netwerk Tegen Armoede
  • Cindy Van Geldorp: Beleids- en vormingsmedewerker, Ervaringsdeskundige in Armoede en Sociale Uitsluiting

Logo ESF   

Welt

Contactpersoon

Nele Braem

Member Services - Arbeidsmarkt/HR

Wanneer

Prijs

Gratis voor Voka leden en niet-leden.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group