Infosessie – STEM-bedrijventraject: kom de Innowiz-tool ontdekken!

22/03/2018

RTC en Voka West Vlaanderen willen bedrijven en scholen samenbrengen voor specifieke STEM-bedrijvenprojecten. 

Maar hoe begint u aan zo'n STEMproject voor uw bedrijf? 

In deze infosessie willen we technische leerkrachten en mensen uit het bedrijfsleven bij elkaar brengen en inspireren om gebruik te maken van de Innowiz-tool: een bijzonder handige tool waarmee u uw STEM-project kan lanceren én tot een goed einde brengen.

Wat is STEM?

STEM staat internationaal voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Zeg maar wetenschappen, technologie en wiskunde dus. Scholen pakken graag uit met STEM want bedrijven schreeuwen om meer technisch en wetenschappelijk geschoolde leerlingen uit bso, tso én aso. En niet in het minst in West-Vlaanderen.

Wat is INNOWIZ?

Innowiz is een hands-on methode, ontwikkeld aan het Industrial Design Center van Howest. Innowiz helpt de niet-designer bij 'design thinking'. Met Innowiz kan u in alle vrijheid en voor elk project, met uiteenlopende uitdagingen en meerdere gebruikers, een probleem vanuit andere invalshoeken gaan benaderen en zo nieuwe oplossingen bedenken. 

Voor wie?

Innowiz helpt leerlingen en medewerkers bij projecten om in een korte tijdspanne diverse oplossingen voor te stellen voor om het even welke uitdaging. Zelfs tijdens de voorbereidingsfase kunnen leerkrachten en bedrijven diezelfde methode gebruiken om projecten te verfijnen en hun aanpak te herbekijken.

U heeft al een idee dat zou kunnen uitgewerkt worden door een STEM-school?

Schrijf dan meteen ook in voor de Innowiz opleidingsdag in het Howest Industrial Design Center Kortrijk, op dinsdag 15 mei en leer hoe u aan de slag kan met de Innowiz-tool. Werk ook meteen samen met de aanwezige scholen een concreet STEM-bedrijvenproject uit.

RTC