Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Het wel & wee van lean & agile

Lean & agile: een bekend concept dat in sommige bedrijven al lang werd ingevoerd. Blijf jij er nog van weg? Lijkt het niks voor jouw organisatie? Je staat ervan versteld in welke professionele contexten zo'n efficiënte en wendbare aanpak toch oplevert. 

Zo efficiënt mogelijk werken met minimale input en maximale output, dat is lean. Agile ben je dan weer als je projecten en processen in kleine stapjes opdeelt en zo snel kan bijsturen tijdens je vorderingen. Die efficiënte en wendbare aanpak vond zijn ingang al in veel bedrijven. Enkel bij hippe start-ups en techbedrijven? Integendeel: ook in de zorg, bankensector of telecom vind je het terug. En ja, ook productiebedrijven en industrie kunnen ermee aan de slag. 

Niet overtuigd? In deze opleiding krijg je aan de hand van best practices zicht op de voordelen van de lean & agile methode. Met theoretisch kader, maar vooral met handige technieken vind je je weg in de toepassing voor jouw bedrijf. Zo kan lean & agile werken je helpen om tegemoet te komen aan je personeelstekort, stijgende productiekosten en hoge klanteisen.

Hoe?

  • Expert in experimenteren: Al doende leer je snel wat wel en niet werkt. Een expert in experimenteren doet aan zelfreflectie en behaalt sneller resultaat.
  • Routines aanpassen: De kern van wendbaarheid zit in het continu aanpassen van routines aan de realiteit. En ook al houden we daar niet van, wat je in vraag stelt en verandert, loopt vaak nadien weer beter.

Elke Vangeel  & Sarah Vanderlinden (LGC Consulting) begeleiden bedrijven bij hun transformaties. Met oog voor de menselijke impact van strategische verandering, brengen ze toepasbare inzichten mee voor jouw bedrijf. 

Wat mag je verwachten?

Lean: in de spiegel kijken

  • Basisprincipes van lean: piramide
  • Klantwaarde: hoe breng je die in beeld (Kano-model)
  • Procesverbetering: van 'as is' naar 'to be'

Agile: leren van experimenteren

  • Koppeling met lean: van inzicht naar implementatie
  • Kortcyclisch experimenteren en reflectie
  • Theorie meets praktijk

Voor wie?

Dienstverlenende en productiebedrijven die in eerste instantie niet overtuigd waren van het lean & agile-principe, maar willen ontdekken wat het voor hun organisatie oplevert. 

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuurt je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden. 

Contactpersoon

Chloe Verlinden

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Adres

Kantoor Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Leden: €370 (excl. 21% btw)
Niet-leden: €490 (excl. 21% btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 16 februari 2024. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
De kmo-portefeuille is voor deze opleiding niet van toepassing.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Banner belgian coast hotels
AW_Welt_6stappenplan