Ben jij bezig met Food & Beverage in de breedste zin van het woord, en wil je beroep doen op een netwerk voor kennis- en ervaringsuitwisseling? Dan is onze nieuwe Food & Beverage community misschien wel iets voor jou! In deze community brengen we West-Vlaamse bedrijven uit de brede keten van voeding & dranken samen om op een respectvolle en open manier te streven naar vernieuwing en innovatie.
Beroep kunnen doen op kennis en ervaring van gelijkgestemden is een grote meerwaarde. Zeker in deze onvoorspelbare en uitdagende tijden, waar vaak dezelfde uitdagingen naar de voorgrond treden. Heel wat (sector)organisaties verdedigen de belangen van een stuk van de complexe food & beverage-keten. Ook netwerkevenementen zijn meestal gereserveerd voor slechts een deel van de markt, terwijl alle spelers elkaar nodig hebben. Vandaar dat Voka als sectoroverschrijdende organisatie alle food & beverage-bedrijven samen wil brengen in één community.
Programma
Het programma bestaat uit 4 fysieke evenementen en 2 webinars.
- Kick-off: Biodiversiteit cruciaal voor een gezond ecosysteem (Duurzame voedselproductie) | Keynote: Dries Delanote, Founder Le Monde des Mille Couleurs - 5 september 2024 - Locatie: Le Monde des Mille Couleurs, Ieper
- Webinar: Allergenen in de voedselomgeving, Natasja De Troch, AM Norman - 18 oktober 2024
- Bezoek 2: Digitalisatie in de brede voedselketen | Keynote: Niels Colson, CEO Brighteye - 28 november 2024 - Locatie: Agristo, Wielsbeke
- Bezoek 3: Business Development | Keynote: Andreas Renz, Global Agrifood Tech Expert for Innovation, Business Development and Commercialization - 6 februari 2025 - Locatie: VEG-I-Tec, Kortrijk
- Webinar: Verpakkingen in Europa - beleidskader en verplichtingen, Ruben Haleydt, AM Norman - 24 april 2025
- Slotevent: Continuous Improvement | Keynote: Jan Angenon, Continuous Improvement manager La Lorraine - 27 mei 2025 - Locatie: Wijnen Feys, Brugge
Bedrijfsbezoek op 6 februari
Business Development binnen de voedingsindustrie
- Keynote: Andreas Renz, Global Agrifood Tech Expert for Innovation, Business Development and Commercialization
- Locatie: Campus Kortrijk Weide & VEG-i-TEC, Kortrijk
VEG-i-TEC is een proeftuin voor groente- en aardappelverwerkende bedrijven die productieprocessen willen innoveren en optimaliseren. Hier worden laboprocessen vertaald naar industriële simulaties op pilootniveau, inclusief volledige proceslijnen. Het centrum biedt een flexibele ruimte voor toegepast onderzoek, opleidingen en demonstraties, gericht op nieuwe technologie en innovatie. Belangrijke focussen zijn onder andere nieuwe technologieën, water- en energiemanagement, hygiënisch ontwerp en voedselveiligheid. Samenwerking met bedrijven, machinebouwers en technologieleveranciers staat centraal om processen van oogst tot verpakking te simuleren en te verbeteren.
Programma
- 17.00 uur: Ontvangst met drankje
- 17.30 uur: Welkomstwoord Voka West-Vlaanderen & Keynote Andreas Renz – Business Development binnen de voedingsindustrie – Campus Kortrijk Weide Gebouw A – The Core
- 18.30 uur: Rondleiding VEG-i-TEC
- 19.45 uur: Catering & netwerkmoment
- 22.00 uur: Voorzien einde
Voor wie?
- De Food & Beverage Community staat open voor alle spelers in de keten van voeding & dranken: telers, bewerkers, producenten, logistieke partners, retail, distribiteurs, maar evengoed investeerders of start-ups die de keten naar een hoger (digitaal) niveau willen tillen.
- We laten enkel beslissingsnemers, directors of zaakvoerders toe in de community.
- Belangrijk: maximum 2 personen per bedrijf toegelaten.
Praktische info
- Je schrijft je meteen in voor het volledige kalenderjaar, waarvoor de totale kostprijs 565 euro excl. btw bedraagt per persoon. Het is ook mogelijk om in de loop van het jaar aan te sluiten.
- Maximaal 2 deelnemers per bedrijf (zaakvoerders en/of beslissingsnemers)
- Het deelnemende bedrijf is actief in de Food & Beverage keten als teler, bewerker, producent, logistieke partner, retail, distribiteur, maar evengoed investeerder of start-up
- Exclusief voor Voka-leden uit West-Vlaanderen
- Het jaarprogramma bestaat uit 4 fysieke events en 2 online webinars