Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Familiecharter 2024

Familiebedrijven

Ben jij het volgende familiebedrijf met een familiecharter?

Als eigenaar van een familiebedrijf besef je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om duidelijke afspraken te maken tussen familiale aandeelhouders, andere familieleden en het management. Toch zien we dat zeer weinig familiebedrijven hun spelregels formeel vastleggen, wat op termijn wel eens grote problemen kan opleveren.

Daarom hebben we voor jou een exclusieve formule gecreëerd. In een uniek kader schrijf je, samen met experten en andere familiebedrijven, een familiecharter op maat van jouw bedrijf.


Hoe gaan we aan de slag?


Op de kick-off ontmoet je andere familiebedrijven en is er een testimonial van een ondernemer die in het verleden, via dit traject, zijn familiecharter heeft geschreven . We gaan dieper in op vragen zoals waarom je een familiecharter schrijft en wat het DNA van jouw familie en bedrijf is.

Tijdens de tweedaagse zullen alle fundamentele vragen die beantwoord kunnen worden aan bod komen: tewerkstelling en verloning van familie in jouw bedrijf, familiaal eigenaarschap, algemene leiding, communicatie en bestuur van het familiebedrijf.

Aan de hand van deze vragen en antwoorden zal je in staat zijn zelf jouw familiecharter te schrijven, op maat van jouw bedrijf. Als familiaal ondernemer krijg je bovendien de ruimte om dat charter samen met je familie te schrijven.

Zowel tijdens de tweedaagse als nadien kan u rekenen op individuele en collectieve feedback waar nodig. Er volgen ook nog twee een schrijf- en feedbacksessies.

Experten: Kirsten Coeck en Vincent Molly van  Familymind.

Er kunnen maximaal vier familiebedrijven deelnemen. Snel inschrijven is de boodschap.

In overleg met onze Voka-medewerker wordt bekeken wie van de familieleden deelneemt. Voorafgaand aan een inschrijving gaat er altijd een intakegesprek door.

Data van het 2024 voorjaarstraject 

•    29/02/2024 : Kick off,Locatie Voka - Kamer van Koophandel-Waasland, van 18u-22u 
•    21-22/03/2024  : Tweedaagse ( donderdag ochtend tot vrijdag 14u ) op locatie incl overnachting
•    06/05/2024 : Terugkomsessie 1, Locatie Voka - Kamer van Koophandel-Waasland,van 14u-17u
•    04/06/2024 : Terugkom sessie 2 + SLOT , Locatie Voka - Kamer van Koophandel-Waasland,van 14u-18u

Joris Thijs (Confiserie Thijs) komt op de kick off een getuigenis geven uit eigen ervaring hoe zun het familiecharter beleefd hebben 

‘De persoonlijke begeleiding, gecombineerd met de feedback uit de groep en de uitwisseling van ervaringen tussen de familiebedrijven, is erg waardevol. De welomschreven onderwerpen helpen bij het stapsgewijs schrijven van het familiecharter. "


 

 

Contactpersonen

Evy Gordts

Plato-coördinator regio Waasland

Manon Verhaegen

Coördinator lerende netwerken

Adres

Locatie TBC , gelegen in provincie Antwerpen of regio Waasland
9100 Sint-Niklaas

Wanneer

Prijs

Voka - leden: 4450.00 euro (excl 21% btw) basisprijs en eerste deelnemer. 
495.00 euro (excl 21% btw) per extra deelnemer
Inbegrepen   : alle sessies zoals hierboven vermeld olv Familymind alsook het tweedaagse (donderdag ochtend tot vrijdag 14u) residentieel pakket, obv ontbijt , lunch ( x2 ) en een diner . Exclusief dranken en diensten die niet in het residentieel pakket vermeld zijn 

 

 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Voka behoudt zich het recht deze opleiding te annuleren indien er niet voldoende inschrijvingen zijn.

Kmo-portefeuille kan hiervoor gebruikt worden.

Kmo-portefeuille
Recupereer een deel van je opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be.

Benodigde informatie kmo-portefeuille
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: opleiding

Naam project          AW familie charter

AW_Digitalisering
AW_ad whitevideo tech@venture
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende