Skip to main content
Map

Discovery Tour: Atlanta, North- & South-Carolina

Dit najaar trekken we met de Voka Discovery Tour naar een zuidelijk juweel van de Verenigde Staten: Atlanta, North- & South-Carolina. Je ontdekt er de vele businessopportuniteiten, legt er nieuwe connecties en laat er je ondernemersmindset floreren.

Invest in West Flanders

“Voka maakt deel uit van West Flanders Gateway to Europe, een initiatief van POM West-Vlaanderen, Flanders Investment & Trade en partners. Samen willen we de West-Vlaamse ondernemers/kmo’s internationaal op weg helpen, ook na de Brexit. Daarom organiseert Voka een Discovery Tour naar de VS.”

Schrijf je snel in voor deze unieke missie, waar we dynamische steden zoals Atlanta en Charlotte bezoeken, maar ook de bloeiende internationale havenstad Charleston verkennen. Bovendien komen ook minder bekende pareltjes zoals Greenville en Spartanburg aan bod. Deze bruisende hubs staan bekend om hun gevestigde waarden (BMW, Michelin, Milliken,…), groeiende economieën en ondernemingsvriendelijke omgevingen voor grote en middelgrote ondernemingen. Bereid je voor op inspirerende ontmoetingen met lokale visionairs, captains of industry, economische ontwikkelingsorganisaties en baanbrekende start-ups.

Onze agenda bevat boeiende bedrijfsbezoeken, inspirerende keynotes en netwerkevenementen waar je in contact komt met gelijkgestemde ondernemers, potentiële partners, investeerders en lokale serviceproviders. Naast een boeiende zakenreis, maak je tijdens deze Discovery Tour ook kennis met de rijke cultuur, het heerlijke eten en de warme gastvrijheid van het zuiden van de Verenigde Staten.

We werken voor deze Discovery Tour samen met Yves Ghys van Onboarding USA; specialist ter zake en tevens onze global ambassador voor de Verenigde Staten. 

Praktisch

  • Datum: 12 tot 18 november 2023
  • Deelname aan deze Discovery Tour is gratis en omvat transport ter plaatse, catering tijdens de trip en reisbegeleiding door Yves Ghys. Hotel en vluchten zijn niet inbegrepen.
  • Begeleiding door Charlotte Dekimpe van Voka West-Vlaanderen.
  • Het aantal plaatsen is beperkt. We hanteren het principe ‘first come, first served’ bij inschrijving.

Je deelname wordt zowel inhoudelijk, organisatorisch als financieel ondersteund door het partnerschap West Flanders, Gateway to Europe.

“Meer informatie over West Flanders Gateway to Europe vind je via www.gatewaytoeurope.be.”

Partners

 

Bezorg ons een ondertekende De Minimisverklaring

De minimis West-Vlaamse ondernemingen (= een onderneming die minstens één vestigingsnummer hebben waarvan het adres in West-Vlaanderen gelegen is) kunnen genieten van de financiële voordelen die we aanbieden namens het partnerschap West Flanders Gateway to Europe in het kader van het EFRO-project CONQUER.

Gezien de Europese Staatssteunwetgeving verbiedt dat de overheid met staatsmiddelen economische voordelen toekent aan specifieke ondernemingen, en de huidige activiteit wel degelijk een economisch voordeel betekent voor jouw onderneming, dien je voor deze activiteit in principe een marktconforme prijs te betalen die varieert tussen € 929 en € 1350, naargelang je een start-up, beginnende kmo of een kmo ouder dan 5 jaar bent. Indien jouw onderneming over de laatste 3 boekjaren minder dan 200.000 euro overheidssteun (in principe minder dan 200.000 minus de waarde van de huidige activiteit) ontving onder het minimisstelsel, kunnen wij deze activiteit gratis aanbieden aan jouw onderneming, mits ondertekening van een de minimisverklaring voor de waarde van deze activiteit.

De Minimisverordening is deze: Verordening (EU) nr.1407/2013 van de Commissie van 18 december 2013 betreffende de toepassing van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie op de-minimissteun, OJ L352/1. Deze De Minimisverklaring word je ten laatste op vrijdag 31 augustus bezorgd door Voka West-Vlaanderen. Je inschrijving is pas definitief na het tijdig bezorgen van een ingevulde en geldig ondertekende verklaring.

Contactpersoon

Charlotte Dekimpe

Member Services/Internationaal ondernemen

Wanneer

Prijs

Gratis mits ondertekening van de Minimisverklaring. Excl. vlucht en hotelkosten.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag