Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Businessclub Innovatie in de zorg

In de Vlaamse gezondheidszorg staan we voor flinke uitdagingen, denk aan een tekort aan personeel en financiële druk, en dat wordt nog eens versterkt door de vergrijzing met als gevolg een stijgende vraag naar zorg. Rapporten van over de grens hameren erop dat we tegen 2030 top-notch zorg moeten leveren, maar wel met beperkte middelen. Innovatie biedt het antwoord op deze uitdagingen.

Innovatieve technologieën

Ondanks de geavanceerde technologieën in de zorg, blijft de implementatie ervan vaak wat achter. Het is tijd om een sprintje te trekken en die broodnodige innovaties sneller door te voeren, zodat we de zorg naar een hoger niveau tillen. Business Club Innovatie in de zorg geeft Limburgse zorgbedrijven een duwtje in de rug. Door een combinatie van inschakeling van experten en bezoeken aan vooruitstrevende zorgondernemingen op vlak van innovatief ondernemen, begeleiden we bedrijven bij het uitrollen en implementeren van innovaties en digitalisering. 

  • + Kennisdeling
  • + Waardevolle handvaten
  • + Nieuwe inzichten om te groeien

Hoe gaan we aan de slag?

Business club innovatie in de zorg gaat aan de slag met het praktisch inzetten op innovatie en digitale transitie binnen de welzijns- of zorgonderneming. Via een nulmeting wordt de huidige situatie in kaart gebracht en worden de verbeterpunten blootgelegd. Via een screening worden zowel het structurele potentieel (bv beschikbaarheid van servers of elektronisch dossier) als de processen (hoe wordt zorg geleverd, of kennis van de digitale competenties van personeel) gescreend. De onderwerpen worden afgestemd op de interesses, noden en maturiteit van de deelnemers. 

Praktische informatie

Doelgroep

Innovatiemanagers en operationeel verantwoordelijken binnen zorginstellingen die nood hebben aan goede voorbeelden en ervaringsuitwisseling over de sectoren heen om te groeien binnen innovatie en digitalisering.  

Programma

Het programma wordt samengesteld op basis van input van de deelnemers. Op deze manier houden we de vinger aan de pols en brengen we de specifieke problematieken en opportuniteiten in kaart. Nadien worden deze tijdens de verschillende sessies uitgelicht. 

Vlaio

Contactpersoon

Ina Philips

Projectmedewerker belangenbehartiging

Wanneer

Prijs

Leden: €1000.00
Niet-leden: €1000.00

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.