Skip to main content
  • Activiteiten
  • Bouw- en Vastgoedcommunity: Event 2 - Vynckiersite Gent ism Revive

Bouw- en Vastgoedcommunity: Event 2 - Vynckiersite Gent ism Revive

Voor het tweede fysieke bezoek van onze bouw- en vastgoedcommunity zijn we te gast op de Vynckiersite in Gent. Het bezoek bestaat uit een rondgang, toelichting over het masterplan en netwerking met walking dinner.

Het grootste deel van het enorme Vynckierterrein aan de Nieuwevaart in Gent staat al jarenlang leeg en de iconische gebouwen zijn danig verkommerd. Maar eindelijk is er weer toekomst: Revive heeft ambitieuze plannen. Dit bezoek omvat een rondleiding op de site en toelichting rond het masterplan door founder & executive chairman Nicolas Bearelle en CEO Alexandre Huyghe. Nadien volgt een netwerkmoment met walking dinner.

Historie

In 1860 werd er een textielfabriek neergepoot, in de jaren 1930 nam Vynckier, toen een wereldspeler op vlak van elektrisch schakelmateriaal, de hele site over. Na Vynckier kwam de site in handen van General Electric. Revive heeft een jaar met hen onderhandeld om de site met een verontreinigde bodem nieuw leven te kunnen inblazen.

De site die herontwikkeld zal worden, is ruim 100.000 vierkante meter, of 20 voetbalvelden, groot. Hoe de plannen er in detail zullen uitzien, moet nog bepaald worden. Revive zal de herontwikkeling verder uitwerken in nauwe samenwerking met de stad Gent en in overleg met de buurt en met ABB. ABB nam in 2017 de activiteiten op de site van General Electric over en blijft nog drie jaar op het terrein. De site wordt vandaag vooral gekenmerkt door de Manchester-gebouwen, elk zo’n 25.000 m² aan industrieel erfgoed. Die twee iconische gebouwen met hun torens zullen in al hun glorie hersteld worden. Het terrein errond krijgt een grondige facelift.

Meer info over het project kan je vinden op hun website.


Voka brengt als sectoroverschrijdende organisatie Oost- en West-Vlaamse bedrijven uit de brede bouw- en vastgoedketen samen in een community, om op een respectvolle en open manier te streven naar vernieuwing en innovatie. Het jaarprogramma bestaat uit 4 fysieke events en 2 webinars. Deelnemers van de community betalen 500 euro excl. btw voor het volledige programma, voor het volledige jaar. 

Jaarprogramma

  • 21 maart: Bezoek 1 - Delta Light: de toekomst van verlichting
  • 5 mei: Webinar 1 - De omgevingsvergunning en opdrachtgeverschap
  • 23 juni: Bezoek 2 - Vynckier: de toekomst van een iconische site
  • 29 september: Webinar 2: De impact van digitalisering
  • Oktober: Fysiek event 3
  • December: Fysiek event 4

Meer info over de bouw- en vastgoedcommunity kan je hier vinden. 

Contactpersoon

Ann De Decker

Member Services/Relatiebeheer

Wanneer

Prijs

€500,00 voor het volledige kalenderjaar, met 6 activiteiten (4 fysieke events, 2 webinars). 
Je kan op elk moment nog inpikken, dan betaal je pro rata. Exclusief voor Voka-leden.

Reeds Voka-lid en interesse om deel uit te maken van de bouw- en vastgoedcommunity? Neem dan contact op met Ann De Decker.

Nog geen lid? Neem contact op met Ann Verhoene.

Voorwaarden

Uitsluitend voor zaakvoerders of beslissingsnemers van bouw- of vastgoedgerelateerde bedrijven. 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag