Skip to main content
Ambassadeurslunch Denemarken

Ambassadeurslunch Denemarken

De ambassadeurslunches zijn een absolute must voor elke ondernemer die nieuwsgierig is naar economische wereldmachten, die er misschien al zaken mee doet en met collega-ondernemers een inhoudelijk gesprek wil voeren, of die op zoek is naar de vele zakelijke opportuniteiten en ze uit eerste hand wil krijgen van een topambassadeur.

Denemarken heeft al jaren een groot overschot op de betalingsbalans, maar de Deense export groeit steeds trager (0,8% in 2018), terwijl de import toeneemt (2,8%). Een tendens die vooruitziende exporterende bedrijven in Vlaanderen niet is ontgaan. 

De laatste 20 jaar is de groei van de productiviteit in de Deense industrie heel laag geweest. Eén van de oorzaken is een gebrek aan investeringen. Verschillende 'think tanks' hebben voorgesteld om de vennootschapsbelasting tegen 2025 tot 12% te reduceren. Ook dat biedt businessopportuniteiten. 

Een mogelijke drempel is een tekort aan geschoolde werknemers, vooral in de bouw, gezondheidssector en IT. Toch verwacht men dat de tewerkstellingsgroei zal toenemen. Dat komt omdat de officiële pensioensleeftijd in de periode 2019-2022 zal stijgen, waardoor oudere werknemers hun kennis en ervaring langer ter beschikking stellen van bedrijven. De arbeidsfrequentie van 65-74 jarigen in Denemarken bedraagt momenteel 12,2% (België: 4,2%). 

Waar liggen de grootste businessopportuniteiten van deze Scandinavische boven-bovenbuur? Dat weet de Deense ambassadeur voor België, Z.E. Karsten Vagn Nielsen, beter dan wie ook. Onze Ambassadeurslunch is dan ook een absolute must voor elke ondernemer die nieuwsgierig is naar de Deense markt. 
 

Programma

11.30 tot 11.45 u:     Ontvangst en welkomstdrink
11.45 tot 11.50 u:     Inleiding door Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur Voka Vlaams-Brabant 
11.50 tot 12.15 u:     Voorgerecht
12.15 tot 12.30 u:     Presentatie door ambassadeur Z.E. Karsten Vagn Nielsen
12.30 tot 13.15 u:     Hoofdgerecht
13.15 tot 14.00 u:     Q&A + dessert en koffie

In samenwerking met BDA-VUB en Voka Metropolitan

logo's

Contactpersoon

Isabelle Meulemeester

Relatiebeheerder - Coördinator Internationaal Ondernemen

Adres

Voka Metropolitan
Koningsstraat 154-158
1000 Brussel

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 110
Niet-leden: € 165
(excl. btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Inschrijven via inschrijvingen.vb@voka.be en onderstaande knop.

Opgelet! 
Wegens de vakantieperiode zal jouw aanvraag tot inschrijven verwerkt worden na 13 augustus. Je krijgt na die datum een officiële bevestiging van jouw inschrijving.

Proximus
Made in Vlaams-Brabant
BMW Brussels
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Federale Verzekering
Logo Premed
Logo Randstad