Skip to main content

Artificial Intelligence Lab

Optimaliseer je inzichten en bedrijfsprocessen door middel van Artificiële Intelligentie

Heb je je altijd al afgevraagd hoe Artificial Intelligence een impact kan hebben op jouw onderneming? Hoe je deze technologieën kan inzetten om bedrijfsprocessen te verbeteren en concrete problemen op te lossen? Ga in gesprek met andere Oost-Vlaamse bedrijven over AI en zet de volgende stap!

Tijdens 3 interactieve sessies gaan we aan de slag om de inzichten en processen binnen je organisatie aan de hand van data en AI te verbeteren. Hierbij vertrekken we vanuit het verzamelen en structureren van data. Op basis van een gestructureerde en kwalitatieve dataset, kunnen we vervolgens zowel de processen verbeteren als de inzichten verhogen.

De doelstelling van deze 3 sessies is om de diverse toepassingsgebieden van data binnen je bedrijf te schetsen alsook aan te tonen wat de toegewaarde waarde kan zijn van er mee aan de slag te gaan. Belangrijk hierbij is dat betere data en inzichten steeds dienen bij te dragen tot een nog sterkere performantie. 

Voor deze sessies is er geen voorkennis vereist, maar een gezonde interesse in data en technologie.

 

Programma 

#Sessie 1: KPI’s en analyse paden: wat wil je meten?    

In deze sessie vertrekken we vanuit de strategische doelstellingen van de onderneming. Aansluitend hieraan, zoomen we in op de verschillende organisatorische domeinen (bv. verkoop, aankoop, O&O, productie, marketing, finance, etc.) en bepalen we de belangrijkste prestatie-indicatoren, inclusief analysepaden. In deze sessie hebben we tenslotte ook aandacht voor de verschillende visualisatiemogelijkheden binnen Power BI.

#Sessie 2: Hoe data efficiënt verzamelen en structureren?    

Nadat we in de eerste sessie de voornaamste KPI's geïdentificeerd hebben, is het belangrijk om vervolgens de nodige datapunten te verzamelen en te structureren. In deze 2de sessie starten we met in te zoomen op verschillende soorten datamodellen en wat de impact is op de performantie van de rapportering. Vervolgens lichten we toe hoe verschillende databronnen gecombineerd worden (bv. financiële en operationele gegevens) en staan we tenslotte stil bij het belang van datakwaliteit en dataregistratieprocessen.

#Sessie 3: Voorspellende analyse door middel van AI    

In deze laatste sessie focussen we op het gebruik van AI applicaties aan de hand van een aantal concrete internationale en lokale use cases. Daarnaast zoomen we in op de meest voorkomende valkuilen bij de implementatie van AI technologie alsook lichten we een aantal best practices toe om deze valkuilen te voorkomen.

 

Doelgroep

Bedrijfsleiders & managers (productiemanagers, R&D, directie, operations managers, engineering managers, CIO’s, teamleiders)

 

Spreker

Ulrike Debels - Director, Strategy & Performance        

Ulrike heeft reeds meer dan 15 jaar ervaring met het begeleiden van KMO's in hun digitalisering en het verhogen van de inzichten in de bedrijfsprocessen. Daarbij helpt ze organisaties om de bedrijfsprocessen te versterken, beter te ondersteunen met tools, alsook om het inzicht in de performantie te versterken. Deze ruime ervaring in verschillende sectoren zal bijdragen tot 3 hands-on sessie waar we samen met de ondernemer aan de slag gaan.

 

Informatie en inschrijven 

Ontvang je graag meer informatie? Neem gerust contact op met Helena of Jolyn.


 

Partnerlogo

 

Contactpersonen

Helena Vancampenhout

Arbeidsmarkt - Innovatie

Jolyn De Baets

Communicatie - Opleidingen

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 550 euro (excl. btw)

Niet-leden: op aanvraag

Nog geen lid?
Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

   Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AIO

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat