Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Actua Academy: wat is de impact van de verkiezingsuitslag in de VS op de economie en op Belgische ondernemers?
Actua Academy: wat is de impact van de verkiezingsuitslag in de VS op de economie en op Belgische ondernemers?
  • Online

Actua Academy: wat is de impact van de verkiezingsuitslag in de VS op de economie en op Belgische ondernemers?

Deze activiteit vond oorspronkelijk plaats op dinsdag 3 november maar werd verplaatst naar dinsdag 27 oktober.

Wordt het Biden of Trump? Dat is de grote vraag die de Verenigde Staten al weken bezighoudt. Maar ook buiten de VS is er veel aandacht voor de presidentsverkiezingen op 3 november. Als wereldmacht heeft de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen dan ook een weerslag op politieke en economische ontwikkelingen buiten de grenzen van ‘The Land of Opportunity’. 

Een voorspelling van de verkiezingsuitslag en toelichting over de mogelijke economische gevolgen ervan – ook voor ondernemers in eigen land – krijg je tijdens het webinar ‘Wat is de impact van de verkiezingsuitslag in de VS op de economie en op Belgische ondernemers?‘ op dinsdag 27 oktober. Het webinar maakt deel uit van de reeks ‘Actua Academy’ van Jong Voka Vlaams-Brabant.

Spreker

Hans BeversHans Bevers is houder van een master in Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Hans werkt sinds 2011 bij Degroof Petercam, sinds januari 2016 als hoofdeconoom. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de uitwerking van het wereldwijde macro-economische scenario.

Over Actua Academy

Dagelijks komen er in het nieuws onderwerpen aan bod die een impact hebben op ondernemers. En die thema’s kan je gerust met een ruime blik bekijken. Zo zouden de recente protesten tegen discriminatie, de groeiende aandacht voor duurzaamheid of de moeizame overheidscommunicatie rond de coronamaatregelen respectievelijk kunnen uitnodigen tot een gesprek over diversiteit op de werkvloer, energiezuinigheid binnen bedrijven of heldere communicatie in crisistijden. 

Dat is precies wat we doen met ‘Actua Academy’, een gloednieuwe reeks informatieve webinars van Jong Voka Vlaams-Brabant!  Om de twee maanden – telkens op de eerste dinsdagavond – vindt er een sessie plaats. Tijdens elk webinar zoomt een spreker in op een ander ‘hot topic’, een actueel thema waar veel aandacht voor is. Om optimaal op de actualiteit te kunnen inspelen, zullen de verschillende sprekers en thema’s steeds kort voor het webinar vastgelegd worden.

Partners

Contactpersoon

Fientje Moerman

Adviseur Belangenbehartiging Politiek - Coördinator Jong Voka

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

British School of Brussels
BVI
Made in Vlaams-Brabant
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad