Skip to main content
Voka Opleiding

Internationale tewerkstelling

Bij elke vorm van internationale tewerkstelling dien je immers rekening te houden met een specifieke wetgeving. In deze opleiding staan we stil bij de algemene sociale, fiscale en arbeidsrechtelijke aspecten van internationaal tewerkstellen in Europese context, en bij een aantal belangrijke aandachtspunten vanuit Covid-19.

Als scale-up of kmo is groei realiseren de dagelijkse driver. Groei in klanten, in users, in marktaandeel, in team, in revenue en dus ook groei in geografische markten. Welke landen als target op de roadmap worden, vinden vaak hun oorsprong in het volgen van een klant of het uitdeinen van een succesvol project. Wat een terechte manier van internationaal groeien blijkt te zijn. Al te vaak wordt in die geografische accelaratie voornamelijk de focus gelegd op het commerciële proces om snel markt in te nemen. Zoals: hiring processen opstarten om de internationale teams uit te bouwen, de sales internationaal op gang te brengen met ondersteuning van de key sale drivers van de Belgische hoofdkantoor en dan zo snel mogelijk de eerste deals binnen te halen. 

De compliance van de lokale markt is daarbij niet meteen top of list. Eerder een ‘box to be checked’ nadien. Een aanpak die zich achteraf vaak zuur opbreekt en afwijkt qua snelheid en budget met hoe het internationale groeiverhaal oorspronkelijk was uitgetekend. 

Door ook de lokale compliance met internationale tewerkstelling reeds onderdeel te laten uitmaken van je roadmap, zal je als bedrijf op dit punt meteen een duurzame strategie kunnen hanteren voor je internationale kantoren en teams, met efficiënter en sneller schakelen tot resultante en concretere forecasting van tijd en budget.
Deze opleiding geeft meer inzicht in het aanpakken van dergelijke strategie en de nodige tools die je best hanteert. Hierdoor maak je jouw internationale groei nog robuuster en impactvol. 

Na het volgen van deze opleiding:

 • beschik je over het juiste referentiekader om de internationale tewerkstelling van personeel met verstand van zaken aan te pakken
 • weet je precies wat te doen om niet voor onaangename verrassingen te komen staan inzake internationale tewerkstelling
 • ben je op de hoogte van de actuele thema’s rond Europees tewerkstellen, waaronder de impact van Covid-19.

Programma

Sociale zekerheid: Detachering en gelijktijdige tewerkstelling

 • Detachering naar het buitenland. Wat is dit? Wat zijn de algemene verplichtingen?
 • Gelijktijdige tewerkstelling. Wat is dit? Wanneer komt dit voor?
 • Telewerk en detachering/gelijktijdige tewerkstelling

Fiscale luik in hoofde van de werknemer/werkgever

 • Een buitenlandse werknemer komt werken in België. Wat zijn de fiscale consequenties? 
 • Een Belgische werknemer gaat werken in het buitenland. Wat zijn de fiscale consequenties?
 • Expats: statuut? Formaliteiten? Voorwaarden?
 • Noodzaak voor openen van een bijkantoor / buitenlandse entiteit? 
 • Opzetten van een buitenlandse payroll? Noodzaak? Voordelen/nadelen?

Use cases

 • Enkele praktische cases worden geschetst, met real-time voorbeelden en credentials van Belgische groeibedrijven (waarbij we ook aandacht hebben voor zij wiens groeiverhaal misschien eerder onder de radar bleven en je niet reeds op verschillende fora een testimonial hebt over gehoord).  
 • Er wordt inzicht gegeven in de rode draad van een internationaal groeiverhaal en de ad hoc afwijkingen case-bij-case die zich kunnen voordoen.

Doelgroep 

 • CEO
 • CFO
 • COO
 • head of HR

Kortom, al wie de internationale roadmap van uw bedrijf aan het uittekenen is

Sprekers

Sofie Matthys & Anaïs De Boulle (Deloitte)

Meer weten?

Stuur een mailtje naar Griet Santy of bel 0491/35.26.29. 

 

Eures

 

Contactpersoon

Griet Santy

Groeitrajecten - Arbeidsmarkt

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Deelnemen is gratis

Inschrijven vooraf is verplicht

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Met de steun van EURES Scheldemond

eures