Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Voorbereid naar het Tuinfeest

Voorbereid naar het Tuinfeest

Het Tuinfeest vindt plaats in ZOO Antwerpen (Koningin Astridplein 26, 2000 Antwerpen).
Sta vooraf even stil bij je verplaatsing naar deze locatie. Met onderstaande tips helpen wij je graag op weg. 

Kom met het openbaar vervoer 

De Antwerpse ZOO ligt vlak naast het treinstation Antwerpen-Centraal. Naast de trein biedt ook de tram een mogelijkheid. Meer dan 20 tram- en buslijnen van De Lijn stoppen in een straal van minder dan 250 meter rond de ZOO. De dichtstbijzijnde tram- en bushalte is vlak voor de deur: Antwerpen Centraal Station. Ook de halte Franklin Rooseveltplaats is op wandelafstand van ZOO Antwerpen. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Astrid en Diamant. Klik hier voor een overzicht van alle tram- en buslijnen. Kijk vooraf even op de routeplanner van De Lijn om de vertrek- en terugkeertijden te checken.

Kies je voor de stadsfietsen van Velo? Weet dan dat Velo-stations Centraal Station en De Keyserlei op wandelafstand zijn.
Toch met jouw eigen fiets? Deze kan je achterlaten aan de ingang van het Tuinfeest.
 

Combineer wagen en openbaar vervoer

Je kan parkeren op verschillende Park and Rides rondom Antwerpen. Vanaf de P+R’s kan je met een rechtstreekse tramverbinding de locatie bereiken.

  • Vanuit het noorden van de stad: Je kan parkeren op P+R Luchtbal en met tram 6 rechtstreeks naar de premetrostations Astrid en Diamant komen.
  • Vanuit het oosten van de stad: Je kan kiezen om de wagen achter te laten in Wijnegem (P+R Bosuil). Met lijn 5 rijd je rechtstreeks naar premetrostation Astrid. Kies je voor P+R Wommelgem, neem tram 8 tot premetrostation Astrid.
  • Vanuit het zuiden van de stad: Je kan parkeren op P+R’s Schoonselhof, Olympiade of Boechout. Daar brengen respectievelijk de lijnen 10, 6 en 15 je rechtstreeks naar premetrostations Astrid of Diamant.
  • Vanaf linkeroever: Je kan parkeren op de P+R’s Melsele en Linkeroever. Met tramlijnen 3, 5, 9 en 15 rijd je rechtstreeks naar premetrostation Astrid (lijnen 3 en 5) of Diamant (lijnen 9 en 15).
     

Toch met de wagen?

Om je wagen te parkeren in de buurt van ZOO Antwerpen heb je de keuze uit meerdere Interparkings. Kies voor een van onderstaande parkings waar je kan parkeren aan een voordelig avondtarief:

  • Interparking Centraal (Van Immerseelstraat 2, Antwerpen)
  • Interparking Roosevelt (Franklin Rooseveltplaats 12, Antwerpen)

Rij binnen na 18.00 uur, rij buiten voor 05.00 uur en geniet van het avondtarief van max. 6,90 euro.

Meer info over de bereikbaarheid van de stad Antwerpen en bijkomende vervoersalternatieven vind je op www.slimnaarantwerpen.be

Contactpersoon

Inneke Gielen

Hospitality coördinator

Hulp nodig?