Skip to main content
Map
  • Jong Vokawards

Jong Voka Awards banner

 

Jong Voka Awards

Drie inspirerende prijzen, een horde aan jonge ondernemers én een spetterende avondshow . Dat zijn de ingrediënten voor de allereerste Jong Voka Awards op dinsdag 16 mei. Met dit evenement wil Jong Voka Limburg jeugdig ondernemerschap in de provincie in de schijnwerpers plaatsen. “Jonge ondernemers vormen een hecht en dynamisch netwerk, met een kloppend en gedeeld hart voor ondernemerschap. Het is dat jong ondernemerschap dat wij tijdens deze awardshow willen vieren, belonen én uitdragen naar de rest van onze maatschappij”, stelt Tineke Kempeneers, voorzitter van Jong Voka Limburg. De awards die zullen worden uitgereikt zijn de ‘Mijlpaal’, ‘Straf Ondernemerschap’ & ‘Gen Z Award’.

De eerste award die zal worden uitgereikt op de Jong Voka Awards is de ‘Mijlpaal’. Deze prijs belicht een bepaalde groeifase binnen het bedrijf. Als winnende ondernemer ben je onlosmakelijk verbonden met je bedrijf en realiseerde je iets spectaculairs het afgelopen jaar. Bij het bepalen van de kandidaten wordt er gekeken naar verschillende criteria zoals oa internationalisering, nieuwe technologie, groei in aantal voltijdse equivalenten in dienst, groei in omzet, … De drie kanshebbers worden door het bestuur van Jong Voka Limburg genomineerd. Na het geven van een pitch velt een professionele jury het finale oordeel.

Award nummer twee beloont ‘Straf Ondernemerschap’. Bij ‘Straf Ondernemerschap’ kiezen de leden van Jong Voka Limburg iemand die straf ondernemerschap uitdraagt en symboliseert, een soort ambassadeur waar men naar kan opkijken en die een rolmodel is voor jonge ondernemers in Limburg. De leden zullen via een platform nominaties kunnen doorgeven. Het bestuur kiest een top 3 waarna de aanwezige leden op de Jong Voka Awards ter plaatse hun stem uitbrengen en de winnaar tijdens de show wordt bekendgemaakt.

Als Jong Voka lid kan je via deze pagina iemand nomineren. 

En last but not least reiken we opnieuw de reeds befaamde ‘Gen Z Award’ uit. Het is dé beloning voor een Limburgse student-ondernemer met een ingenieus ondernemersproduct-of dienst. Studenten van Hogeschool PXL en de UHasselt met een ondernemersidee kunnen hun project tegen eind februari indienen. Hierna gebeurt een selectie door het bestuur van Jong Voka Limburg waarna er 10 businessplannen overblijven. Deze 10 studenten brengen een pitch voor gerenommeerde coaches en het Jong Voka Limburg-bestuur. De dan drie overgebleven projecten worden verder persoonlijk begeleid met een coach. Een finale pitch voor een professionele jury op 9 mei zal de uiteindelijke winnaar bepalen. En deze gaat net als Thijs Vandevelde van Powerith, de winnaar van vorig jaar, op kosten van Jong Voka Limburg op inspiratiereis naar een internationale plek vol ondernemerschap & inspirerende bedrijven.

Deelnemen als student? Dat kan via deze website. 

Voorwaarden

'De Mijlpaal'

  • lid zijn van Jong Voka Limburg.
  • Op bedrijfsniveau maar enkel de beslissingsnemer kan geselecteerd worden. 
  • Bedrijf heeft het laatste jaar een mijlpaal behaald.

'Straf Ondernemerschap'

  • Lid zijn van Jong Voka Limburg.
  • Op persoonsniveau.
  • Symbool staan voor straf ondernemerschap.
  • Nominatie via het Jong Voka platform door leden.

'Gen Z Award'

Het volledig wedstrijdreglement kan je hier bekijken.  

Uitreiking van de Vokaward

De vorige editie van de Jong Voka Awards vond plaats op 16 mei 2023 in de Versuz te Hasselt. Ben jij ook benieuwd naar de foto's van de vorige editie van de Jong Vokawards? Herbeleef dit onvergetelijke event en ga op zoek naar jezelf in de foto's...

Herbeleef de Jong Voka Awards 2023

Winnaars

De Gen Z Award wordt uitgereikt sinds 2019, een overzicht van de winnaars: 

2019 Salivaid
2020 Shampop
2021 Spencivino
2022 Powerlth
2023 Prolux

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg