Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Waarom Voka (meer) Vaart maakt in Aalst!

Waarom Voka (meer) Vaart maakt in Aalst!

In 2021 opende Voka Oost-Vlaanderen een nieuwe hub in Aalst: Voka Vaart. Ontdek hier het verhaal achter het kantoor en hoe het tot stand kwam.

Een nieuw kantoor in hartje Aalst

De nieuwe ondernemersspot wordt – naast de Voka Box in Gent – de tweede vaste ontmoetingsplek van Voka in Oost-Vlaanderen. Alle Voka-leden zijn er van harte welkom maar vooral voor de bedrijven in de ruime regio Dender wordt Voka Vaart een gonzende plek.

Wat staat er te gebeuren?

Netwerkevents, opleidingen, lerende netwerken, lezingen, persoonlijke ontmoetingen met andere Voka-leden en met stakeholders uit beleid, administratie, onderwijs, media…: het wordt ongetwijfeld een uitgebreid en boeiend programma dat ondernemingen en ondernemers zal verenigen en versterken. Vanuit Voka Vaart zal Voka ook de belangen van onze bedrijven aankaarten en verdedigen bij de diverse overheden in de streek.

Vaartmakers

Het Boek

Ondernemingen zijn de belangrijkste groeimotor van de economie. Ze brengen vaart in de samenleving. In dit boek maak je kennis met 90 opmerkelijke Vaartmakers in de Denderstreek. We tonen ze via unieke beelden en verrassende portretten, boordevol feiten en cijfers. Omdat het belangrijk is dat iedereen ondernemerschap naar waarde schat en steunt.

Bestellen

Aan het Werfplein, een 'bedrijvige' plek

Werfplein

Aan het Werfplein, een 'bedrijvige' plek

Locatie en bereikbaarheid

Voka Vaart is gesitueerd in het hart van Aalst, aan het Werfplein. Hier was in de middeleeuwen een bedrijvige haven aan de Dender. Later ontwikkelde de industrie zich langsheen de gekanaliseerde rivier (de vaart!).

Vandaag is het plein een symbolisch trefpunt tussen beide Denderoevers (Vlaanderen en Brabant). Het ligt halverwege de huidige Aalsterse bedrijventerreinen Noord en Zuid en centraal in de hele regio Dender (van de Schelde tot de taalgrens).

De locatie ligt op een kruispunt van wegen, waterweg en spoor. Bus- en treinstation liggen op wandelafstand van Voka Vaart, evenals een aantal overdekte parkings (alle op minder dan 5 minuten). 

Adres

Voka Vaart
Werf 8/1
9300 Aalst

Contactpersoon

Jan Van Gyseghem

Directeur regio Aalst - Communicatie

Meer info over Voka Vaart?

Neem contact op

Meer over de tentoonstelling en het boek 'Vaartmakers'

Meer over 'Vaartmakers'

Opening Voka-hub

Alle activiteiten op een rijtje

Voka Vaart