Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Techtrip

Techtrip

Voka Oost-Vlaanderen organiseert jaarlijks een inspiratiereis naar een boeiende techbestemming. 

Sinds 2016 neemt Voka Oost-Vlaanderen jaarlijks een gedreven groep ondernemers en onderzoekers uit onze provincie mee op inspiratiemissie naar een andere uithoek van de wereld die gekend staat om zijn hoogtechnologisch en digitaal ecosysteem.

Wie reist mee?

Jaarlijks nemen 50 ondernemers deel. Vaak serial entrepreneurs, dikwijls actief in de IT en VC, maar daarnaast ook ondernemers uit de medische en universitaire wereld. Velen zijn intussen echte Techtrip-adepten en namen al meerdere keren deel.

Wat staat er op het programma?

Een week lang laten de deelnemers zich onderdompelen in de techscene van een innovatieve streek of land, doen ze inspiratie op tijdens de wervelwind van bedrijfsbezoeken aan techondernemingen, startups, acceleratoren en research instituten en leggen ze volop contacten met topfunctionarissen, business leaders én elkaar. 

Waarom zou je meereizen?

Na de techtrip willen we huiswaarts keren om met de opgedane inzichten, business opportuniteiten en een sterker netwerk aan de slag te gaan in hun eigen onderneming.

De tech trips laten ondernemers kennismaken met nieuwe technologieën, met disruptieve business modellen, met geavanceerd onderzoek en inspirerende sprekers. Het intensieve programma en de contacten met andere deelnemers dagen het businessmodel van hun onderneming uit en biedt inspiratie. Een community ontstaat, professionele en menselijke banden worden gevormd.

Waar gaan we heen?

Intussen hebben we een indrukwekkend lijstje opgebouwd, en zijn we met Vancouver en Seattle (2024) al toe aan de 8e editie, na Silicon Valley (2016), Boston & New York (2017), Zuid-Afrika (2018), Shanghai & Hongkong (2019), Israël (2020), Austin, Palo Alto & San Fransisco (2022)Singapore & Mumbai (2023) en tot slot Vancouver & Seattle (2024). Deze reizen zijn in samenwerking met FIT.

 

 

Welke periode valt de techtrip?

Onze techtrips gaan jaarlijks door rond februari.

Heb je interesse in de volgende Techtrip? Vul jouw gegevens in en we contacteren jou met de details!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Bekijk enkele foto's van de vorige reizen

Zij gingen al mee tijdens de vorige techtrips

Chato De Veirman (journy.io & De Veirman IT)

“De mindset in de VS is zo anders dan bij ons. Durf groots te denken, wees niet bescheiden, durf risico te nemen. Durf te falen ook, en trek er lessen uit. Dit staat haaks op onze vaak te nederige houding en risicoaverse stijl. Eenmaal terug thuis ga ik ook proberen die houding aan te nemen en aan iedereen zoveel mogelijk vragen stellen om mijn bedrijf verder uit te dagen en zo te laten groeien. Meer assertief, minder bescheiden dus.”

Chato De Veirman - journy.io / De Veirman IT

Mieke Hesemans - GreenPulse

“Uiteraard zijn de bedrijfsbezoeken en sprekers in de technologische hubs immens interessant. Maar ik had niet verwacht dat de kracht van de groep mij zoveel energie zou geven. Er heerst een algemeen gevoel van oprechte interesse in elkaar, samenhorigheid, respect en een grote gun-factor. Wat een diversiteit aan mensen, aan achtergronden, aan leeftijden en aan persoonlijkheden.”

Mieke Hesemans

In samenwerking met

FIT  Uniglobe

Contactpersoon

Stefan Derluyn

Directeur regio Haven - Manager Internationaal Ondernemen & Innovatie - Chief Digital Officer