Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Waarom partner worden?

Vijf redenen om de grootste techniekwedstrijd van Limburg én de grootste FIRST® LEGO® League van de Benelux te steunen!

Een rolmodel voor techniek

De leerlingen van het zesde leerjaar basisonderwijs en de eerste graad secundair onderwijs staan op een kantelmoment in hun studiekeuze.  Met de FIRST LEGO League Challenge brengen we hen op een positieve manier in contact met techniek en wetenschappen.  Zo willen we hen samen met u laten nadenken over hun schoolloopbaan en te inspireren om te kiezen voor een STEM-richting.  Ook de leerkrachten en de ouders worden betrokken in al onze communicatie.  Omdat we het project dankzij uw steun gratis kunnen aanbieden, is er geen drempel voor Limburgse scholen om zich in te schrijven.  Zo kunnen we ook jongeren bereiken die anders uit de boot zouden vallen.

Gezien worden!

Partnerbedrijven dragen bij aan onze maatschappij en krijgen in ruil heel wat visibiliteit en marketingtools om hun steun kenbaar te maken. Afhankelijk van het gekozen sponsorpakket ontvangt u onder andere een spandoek met de boodschap "wij bouwen aan het technisch talent van morgen", een social media filmpje, gepersonaliseerde roll-up banner en uiteraard logo vermelding op alle communicatie.  

Met LEGO bouwen aan uw employer branding

Met de FIRST LEGO League Challenge kunt u ook inzetten op employer branding.  Partnerbedrijven worden peter van een team en zo kunt u uw medewerkers betrekken door bijvoorbeeld in een klas te gaan spreken over techniek of een team uitnodigen voor een rondleiding in uw bedrijf.  Ook is het mogelijk om mee te helpen bouwen aan de LEGO-sets, een robot workshop mee te volgen,  tijdens de finale in de jury te zetelen en een beker uit te reiken!

Een bijzonder netwerk van bedrijven uit de sector

Bedrijven die het project steunen, doen dat met één doel: investeren in de Limburgse jongeren die binnen enkele jaren op de arbeidsmarkt terechtkomen.  We vinden het dan ook héél belangrijk om deze bedrijven op regelmatige basis samen te brengen tijdens onze diverse netwerkmomenten.  Zo is er de kickoff van het schooljaar, de VIP-receptie tijdens de regiofinale en de uitreiking van het Charter Techniekpromotie.

Officiële erkenning

Elk bedrijf dat instapt in het project ontvangt aan het einde van het schooljaar het Charter Techniekpromotie uit handen van de Provincie Limburg, Voka - KvK Limburg en Confederatie Bouw Limburg als officiële erkenning voor de inzet bij het promoten van techniek bij jongeren.

Meer weten?

Wilt u graag een (LEGO)steentje bijdragen?  Dan komen we graag bij u langs om het project in de detail helemaal vrijblijvend voor te stellen!  

Contactpersoon

Kristof Thijs

Coördinator Onderwijs