Brusselse metropool

Voka Metropolitan is het professionele netwerk voor ondernemers die actief zijn in de Brusselse metropool. Dat is het gebied in een straal van 40 kilometer rond onze Europese hoofdstad. We doen er alles aan om van die Brusselse metropool een nog betere omgeving te maken om te ondernemen.

Economische groei clustert zich steeds vaker rond grote kosmopolitische steden en de cirkel errond. Brussel biedt daar als Europees beslissingscentrum een enorm potentieel. Het is een fantastische economische biotoop, voor gevestigde ondernemingen én voor jong talent.  Maar de stad kent ook veel sociale en structurele problemen. Dat vraagt om meer dialoog, doordachte keuzes en een duidelijke strategie.

Voka Metropolitan verleent je toegang tot de internationale gemeenschap,  de Europese instellingen en het internationale bedrijfsleven in de Brusselse metropool. We stimuleren ook de samenwerking tussen het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bijvoorbeeld om de bereikbaarheid van de Brusselse metropool te verzekeren, om bedrijven ruimte te geven en om talent te mobiliseren. En we gaan we in dialoog met de anderstalige bevolkingsgroepen, met respect voor ieders culturele eigenheid

News

 • Uplace voorstelling
  Voka-Persbericht 08.12.2017

  Uplace light lijkt aanvaardbaar compromis

  Werkgeversorganisatie Voka Vlaams-Brabant noemt het voorstel voor een Uplace-light een aanvaardbaar compromis.
  Lees meer
 • Ambassadeurslunch Japan 22/11/2017
  Nieuws 27.11.2017

  Japan en België: 151 jaar nauwe economische banden

  Op 22 november hadden Voka Metropolitan in samenwerking met Voka Vlaams-Brabant en de Brussels Diplomatic Academy (VUB) de eer om de Japanse Ambassadeur Hajime Hayashi te ontvangen.
  Lees meer
 • Brussels Airport
  Voka-Persbericht 17.11.2017

  Noodoplossing van vrachtmaatschappijen omvormen tot opportuniteit

  Voor werkgeversorganisatie Voka Vlaams-Brabant moet de terugkeer van vrachtmaatschappijen op Brussels Airport gezien worden als een stimulans om snel te zorgen voor een stabiel kader, zodat de economi
  Lees meer
Meer nieuws over Brusselse metropool

Activiteiten

 • Opleiding volzet
  Opleiding 12.12.2017 Afgelopen

  Collaboration Performance Management: meer slagkracht door betere interne samenwerking - VOLZET

  Het succes van een onderneming hangt af van de mate waarin medewerkers en afdelingen goed met elkaar samenwerken.
  Lees meer en schrijf in
 • Opleiding
  Opleiding 12.12.2017 Afgelopen

  De nieuwe Codex voor welzijn op het werk

  Sinds juni 2017 is de volledig vernieuwde Codex voor welzijn op het werk gepubliceerd. Wist je dit nog niet? Of krijg je er nog geen vat op?
  Lees meer en schrijf in
 • Netwerking 12.12.2017 Afgelopen

  Algemene vergadering Voka Metropolitan

  Voorzitter Jean-Paul Van Avermaet nodigt alle leden van Voka Metropolitan uit op de algemene vergadering, die doorgaat op dinsdag 12 december, van 17.00 tot 18.30 uur in de BMW Brandstore.
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten from Brusselse metropool