Skip to main content
  • Home
  • Platform Industrie
Industriewerking

Platform Industrie

Om dit industrievriendelijk bedrijfsklimaat te realiseren is het Platform doelbewust sectoroverschrijdend opgevat, hierbij steeds strevend naar samenwerking met diverse stakeholders zoals het stadsbestuur, het Gemeentelijk Havenbedrijf en de verschillende sectorfederaties. Die complementariteit maakt het voor het Platform mogelijk om op pragmatische en niet-politieke wijze de thema’s die belangrijk zijn voor de industriële ondernemingen op de maatschappelijke agenda te plaatsen.

Sinds haar bestaan realiseerde het Platform Industrie reeds tal van projecten en doorbraken in  lokale lobbydossiers, wat vaak leidde tot zeer tastbare resultaten op verschillende terreinen zoals mobiliteit, milieu, lokale belastingen, imago en de concurrentiekracht. Hierbij ook steeds rekening houdend met de immer actuele en steeds terugkerende thematiek rond competitieve loonlasten en een degelijk energiebeleid.

De dagelijkse werking van het Platform Industrie wordt mogelijk gemaakt dankzij de jaarlijkse financiële bijdragen van de  industriële ondernemingen die in de stuurgroep zetelen, met name:

Actemium, Air Liquide, Arlanxeo, Atlas Copco, BASF, Bayer crop science, Bilfinger ROB, Borealis, Covestro, Engie Electrabel, Evonik, ExxonMobil, INEOS, Lanxess, Renewi, Suez, Total Antwerp Olefins, Total Refinery Antwerp, Umicore, Waterlink-Induss. Het voorzitterschap van de stuurgroep Platform Industrie wordt momenteel waargenomen door Jan Remeysen, CEO van BASF Antwerpen.

Contactpersonen

Nadia Werkers

Manager Industrie

Kathleen Rabau

Projectcoördinator Industrie

Valerie Van der Avert

Talentmanager industrie

CapitalAtWork
Deloitte
De Ridder
facilicom
ING
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
Rombit_corporate partner
SD  Worx
Tormans_Corporate partner