Skip to main content
samenwerking essenscia
Nieuws

Nauwere banden tussen essenscia vlaanderen en Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Arbeidsmarkt, energietransitie, duurzaamheid, mobiliteit; in de regio Antwerpen-Waasland zijn dit de grote dossiers waarin werkgeversorganisatie Voka – Kamer van Koophandel en chemie- en farmafederatie essenscia elkaar voortdurend tegenkomen. Voor beide organisaties voldoende reden om hun onderlinge band verder te versterken met een nieuw samenwerkingsakkoord.

Circulaire economie hoofdthema van Industry on stage
Nieuws

Circulaire industrie breekt helemaal door

Op donderdag 10 juni vond Industry on Stage 2021 plaats. Anders dan voorgaande jaren brachten we dit jaar tien captains of industry digitaal tot bij u. Zo'n 120 ondernemers volgden de keynotes en panelgesprekken vanop een zelfgekozen plaats en kregen de kans om vragen te stellen via de chat.

Studenten speeddaten met Amtwerpse industrie
Voka-Persbericht

Eerstejaars speeddaten met industrie over toekomstige jobkansen

Wordt het procesoperator, elektrotechnisch installateur of onderhoudselektricien? Studenten elektromechanica hebben de verschillende jobs en carrièremogelijkheden haast voor het uitkiezen. Alleen is net dat aspect van de industrie nog veel te weinig bekend.

IN2STEM
Voka-Persbericht

Vijf STEM-scholen behalen Europese kwaliteitslabel dankzij IN2STEM®- traject

Met meer dan 7.500 technische vacatures in de Antwerp-Wase regio was de nood aan zogenaamde STEM-profielen nooit dringender. Enkele grote werkgevers en Voka Antwerpen-Waasland sloegen de handen in elkaar en hielpen met het IN2STEM®-project opnieuw vijf scholen om het felbegeerde Europese STEM School Label te behalen.

Technische profielen
Voka-Persbericht

Vraag naar technische profielen groeit met 25 procent in januari

Met 75 knelpuntberoepen, waarvan 18 ‘zeer ernstige’ knelpuntberoepen, blijft de industrie de sector met het hoogste aantal moeilijk invulbare jobs. Dat blijkt uit een analyse van de nieuwe lijst met knelpuntberoepen die VDAB donderdag bekendmaakte.

vrachtwagen haven
Nieuws

Amper 8 procent van industriële productie via wegtransport

Amper acht procent van wat de industrie in het Antwerpse havengebied produceert, wordt op vrachtwagens geladen. En amper twee procent van alle grondstoffen en producten die de Antwerpse industrie verwerkt, wordt via de weg aangeleverd.

in2stem
Voka-Persbericht

Industrie zet deuren open voor STEM-scholen

Om de schaarste aan technische en wetenschappelijke profielen, de zogenaamde STEM-profielen, op onze arbeidsmarkt op te lossen, sloegen enkele grote werkgevers  en Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland de handen in elkaar.

energierevolutie
Opinie

De energierevolutie die niemand ziet

In Antwerpen is in alle stilte een energierevolutie aan de gang die blijkbaar niemand wil zien. Het is de taak van organisaties zoals onze Kamer om daar geregeld eens op te wijzen.

Ondernemers op bezoek bij Gyproc
Nieuws

In beeld: een kijk achter de schermen bij Gyproc

Op dinsdag 22 oktober kregen 45 ondernemers de unieke kans om een blik te werpen achter de schermen van Gyproc. Tijdens een uitgebreide en boeiende rondleiding in de vestiging in Kallo ontdekten de ondernemers stap voor stap het productieproces van het breed assortiment aan gipsplaten.

Drive into the future met een jongere
Nieuws

Ondernemers op speeddate met een jongere

Tijdens het gratis technologiefestival Let's Get Digital kregen jongeren onlangs de kans om de industrie van de toekomst te beleven en werden ze uitgedaagd om mee na te denken over hun toekomst.