Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Thierry Burki
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Thierry Burki nieuwe voorzitter Regioraad Waasland

Thierry Burki, Executive President van de Belgisch-Nederlandse tak van de industriële dienstverlener Bilfinger, is sinds begin mei de nieuwe voorzitter van de Regioraad Waasland en eerste ondervoorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Hij volgt in die rol Filip De Clercq op, die logistiek dienstverlener Gilbert De Clercq leidt en voorzitter was sinds april 2018.

Let's talk industry, Voka Antwerpen-Waasland
Antwerpen-Waasland
Opinie

Let's talk industry

De European Industry Summit en de ‘Antwerp Declaration’ heropenden afgelopen week het debat rond onze industrie. Kunnen we überhaupt zonder? Er werd gesteld dat het tien na twaalf is en dat we rijkelijk laat zijn om het zinkend schip te redden. ‘It’s never too late’, zei George Eliot.

Stikstofakkoord belangrijke stap richting rechtszekerheid
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Haven en industrie krijgen na drie jaar eindelijk perspectief

Stikstofakkoord belangrijke stap richting rechtszekerheidDe bedrijven in het Antwerpse havengebied reageren voorzichtig positief op het stikstofakkoord dat binnen de Vlaamse regering is onderhandeld. ‘Hopelijk komt hiermee een einde aan bijna drie jaar van onzekerheid.

Industrie maakt scholieren warm voor STEM-jobs met Port Xpert
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Industrie maakt scholieren warm voor STEM-jobs met Port Xpert

Het Platform Industrie van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland biedt in samenwerking met het Havencentrum van Antwerpen leerlingen uit de derde graad van het middelbaar onderwijs ook dit schooljaar weer Port Xpert Industrie aan.

Personeelskrapte neemt af? Vergeet het maar!
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Personeelskrapte neemt af? Vergeet het maar!

Uit de recente cijfers van VDAB zou blijken dat de krapte op de arbeidsmarkt stilaan aan het afnemen is. In maart werden ruim 15 procent minder vacatures in Vlaanderen gemeld bij de arbeidsbemiddelaar dan in dezelfde periode het jaar ervoor.

sorteerlijn
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Veolia opent innovatieve sorteerlijn in Gentse haven

Veolia investeert 12 miljoen euro in een innovatieve sorteerlijn op haar site in de Gentse haven. Deze zorgt ervoor dat tot 35% van het inkomend grof bedrijfsrestafval alsnog gerecupereerd wordt.

samenwerking essenscia
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Nauwere banden tussen essenscia vlaanderen en Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Arbeidsmarkt, energietransitie, duurzaamheid, mobiliteit; in de regio Antwerpen-Waasland zijn dit de grote dossiers waarin werkgeversorganisatie Voka – Kamer van Koophandel en chemie- en farmafederatie essenscia elkaar voortdurend tegenkomen. Voor beide organisaties voldoende reden om hun onderlinge band verder te versterken met een nieuw samenwerkingsakkoord.