Skip to main content
Map
Personeelskrapte neemt af? Vergeet het maar!
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Personeelskrapte neemt af? Vergeet het maar!

Uit de recente cijfers van VDAB zou blijken dat de krapte op de arbeidsmarkt stilaan aan het afnemen is. In maart werden ruim 15 procent minder vacatures in Vlaanderen gemeld bij de arbeidsbemiddelaar dan in dezelfde periode het jaar ervoor.

sorteerlijn
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Veolia opent innovatieve sorteerlijn in Gentse haven

Veolia investeert 12 miljoen euro in een innovatieve sorteerlijn op haar site in de Gentse haven. Deze zorgt ervoor dat tot 35% van het inkomend grof bedrijfsrestafval alsnog gerecupereerd wordt.

Industry on Stage opent de deuren naar een koolstofarme industrie
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Driekwart van industrie heeft al concreet stappenplan naar nuluitstoot in 2050

Driekwart van de industriële bedrijven in de regio Antwerpen en het Waasland werkt al met duidelijke, wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen om klimaatneutraal te zijn tegen 2050. En bij de helft ervan is de reductie van CO2 meegenomen in de beoordeling van de bedrijfsprestaties.

samenwerking essenscia
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Nauwere banden tussen essenscia vlaanderen en Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Arbeidsmarkt, energietransitie, duurzaamheid, mobiliteit; in de regio Antwerpen-Waasland zijn dit de grote dossiers waarin werkgeversorganisatie Voka – Kamer van Koophandel en chemie- en farmafederatie essenscia elkaar voortdurend tegenkomen. Voor beide organisaties voldoende reden om hun onderlinge band verder te versterken met een nieuw samenwerkingsakkoord.

logo stem job
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Industrie lanceert ‘Dit is een STEM-job’ op technische vacatures

Bij de opening van het nieuwe academiejaar lanceert Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland samen met de 22 grootste industriebedrijven een nieuw opvallend logo dat meer jongeren warm moet maken voor STEM-opleidingen met focus op techniek.

Let's get digital
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Beleef de industrie van de toekomst op Let’s Get Digital

Let’s get digital! Met die slagzin zetten 18 werkgeversorganisaties en sectorfederaties waaronder Voka, in samenwerking met radiozender MNM, imec, de Universiteit Antwerpen en de stad Antwerpen, de mogelijkheden van STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) in de kijker. Het gelijknamige gratis technologiefestival, dat zaterdag 21 september plaatsvindt in en rond het MAS in Antwerpen, daagt ook u uit om mee na te denken over de toekomst.