Skip to main content
Map
Industry on Stage opent de deuren naar een koolstofarme industrie
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Driekwart van industrie heeft al concreet stappenplan naar nuluitstoot in 2050

Driekwart van de industriële bedrijven in de regio Antwerpen en het Waasland werkt al met duidelijke, wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen om klimaatneutraal te zijn tegen 2050. En bij de helft ervan is de reductie van CO2 meegenomen in de beoordeling van de bedrijfsprestaties.

samenwerking essenscia
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Nauwere banden tussen essenscia vlaanderen en Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Arbeidsmarkt, energietransitie, duurzaamheid, mobiliteit; in de regio Antwerpen-Waasland zijn dit de grote dossiers waarin werkgeversorganisatie Voka – Kamer van Koophandel en chemie- en farmafederatie essenscia elkaar voortdurend tegenkomen. Voor beide organisaties voldoende reden om hun onderlinge band verder te versterken met een nieuw samenwerkingsakkoord.

logo stem job
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Industrie lanceert ‘Dit is een STEM-job’ op technische vacatures

Bij de opening van het nieuwe academiejaar lanceert Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland samen met de 22 grootste industriebedrijven een nieuw opvallend logo dat meer jongeren warm moet maken voor STEM-opleidingen met focus op techniek.

Circulaire economie hoofdthema van Industry on stage
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Circulaire industrie breekt helemaal door

Op donderdag 10 juni vond Industry on Stage 2021 plaats. Anders dan voorgaande jaren brachten we dit jaar tien captains of industry digitaal tot bij u. Zo'n 120 ondernemers volgden de keynotes en panelgesprekken vanop een zelfgekozen plaats en kregen de kans om vragen te stellen via de chat.

Studenten speeddaten met Amtwerpse industrie
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Eerstejaars speeddaten met industrie over toekomstige jobkansen

Wordt het procesoperator, elektrotechnisch installateur of onderhoudselektricien? Studenten elektromechanica hebben de verschillende jobs en carrièremogelijkheden haast voor het uitkiezen. Alleen is net dat aspect van de industrie nog veel te weinig bekend.

IN2STEM
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Vijf STEM-scholen behalen Europese kwaliteitslabel dankzij IN2STEM®- traject

Met meer dan 7.500 technische vacatures in de Antwerp-Wase regio was de nood aan zogenaamde STEM-profielen nooit dringender. Enkele grote werkgevers en Voka Antwerpen-Waasland sloegen de handen in elkaar en hielpen met het IN2STEM®-project opnieuw vijf scholen om het felbegeerde Europese STEM School Label te behalen.

Technische profielen
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Vraag naar technische profielen groeit met 25 procent in januari

Met 75 knelpuntberoepen, waarvan 18 ‘zeer ernstige’ knelpuntberoepen, blijft de industrie de sector met het hoogste aantal moeilijk invulbare jobs. Dat blijkt uit een analyse van de nieuwe lijst met knelpuntberoepen die VDAB donderdag bekendmaakte.

vrachtwagen haven
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Amper 8 procent van industriële productie via wegtransport

Amper acht procent van wat de industrie in het Antwerpse havengebied produceert, wordt op vrachtwagens geladen. En amper twee procent van alle grondstoffen en producten die de Antwerpse industrie verwerkt, wordt via de weg aangeleverd.

in2stem
Antwerpen-Waasland
Persbericht

Industrie zet deuren open voor STEM-scholen

Om de schaarste aan technische en wetenschappelijke profielen, de zogenaamde STEM-profielen, op onze arbeidsmarkt op te lossen, sloegen enkele grote werkgevers  en Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland de handen in elkaar.

Drive into the future met een jongere
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Ondernemers op speeddate met een jongere

Tijdens het gratis technologiefestival Let's Get Digital kregen jongeren onlangs de kans om de industrie van de toekomst te beleven en werden ze uitgedaagd om mee na te denken over hun toekomst.

Let's get digital
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Beleef de industrie van de toekomst op Let’s Get Digital

Let’s get digital! Met die slagzin zetten 18 werkgeversorganisaties en sectorfederaties waaronder Voka, in samenwerking met radiozender MNM, imec, de Universiteit Antwerpen en de stad Antwerpen, de mogelijkheden van STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) in de kijker. Het gelijknamige gratis technologiefestival, dat zaterdag 21 september plaatsvindt in en rond het MAS in Antwerpen, daagt ook u uit om mee na te denken over de toekomst.