Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Optimaal datamanagement voor betere inzichten en beslissingen

Heb jij altijd al willen weten welke voordelen jouw organisatie uit data kan halen? Of aan welke onderdelen je zeker moet denken om een moderne organisatie rond data op te zetten? Volg dan deze opleiding en leer om de mogelijkheden van data-analyse te definiëren voor jouw eigen organisatie.
 

Na deze opleiding weet je hoe je de stap zet van data verzamelen naar data gericht inzetten. Daarnaast leer je hoe je snel en maximaal impact uit je investeringen in data haalt. De opleiding is niet IT-technisch. Ze geeft je als ondernemer of manager een klare kijk op hoe je data in de praktijk kan inzetten dankzij een datagedreven en analytische aanpak. 
 

Programma

Bouwblok 1: Een moderne dataorganisatie en de rol van datastrategie 

Bedrijven in zeer diverse sectoren beseffen vandaag het grote belang van data. Data krijgen vandaag in heel wat organisaties een meer centrale, strategische rol toegemeten. Het structureel omgaan met data en het systematisch ontginnen heeft dan ook meer omhanden dan het opzetten van een kleine, eerste use case. Geïnspireerd door mature dataspelers brengen we in deze sessie in kaart welke activiteiten in een bedrijf onontbeerlijk zijn om een moderne, werkbare dataorganisatie op te zetten. We focussen op de cruciale rol van datastrategie, die als doel heeft om de waardecreatie te maximaliseren. We maken de vertaalslag van grote ondernemingen naar middelgrote of kleinere ondernemingen en als deelnemer ga je zelf aan de slag om in kaart te brengen welke componenten en vaardigheden reeds intern aanwezig zijn om een moderne datagedreven organisatie te realiseren.

Bouwblok 2: Hoe bedrijven dankzij AI en data science waarde creëren uit data 

Door efficiënt data in te zetten slagen ondernemingen erin om waarde te creëren. Dat gebeurt enerzijds door het structureel inrichten van dashboards, zodat data meer verspreid geraakt binnen de organisatie. Anderzijds kunnen ook zeer goed afgelijnde use cases in artificiële intelligentie en data science vaak het startschot geven voor een datagedreven organisatie. Maar wat betekent artificiële intelligentie vandaag? Wat is het wel en wat is het vooral niet? Wat mogen we ervan verwachten en wat niet? Hoe werkt het in jouw context? En mogelijk nog belangrijker: wat kan je doen om maximaal rendement te halen uit jouw inspanningen in AI?

Bouwblok 3: Het beheren van data om systematisch en schaalbaar voordeel te halen

Om systematisch en maximaal voordelen te halen, is een goede inrichting van data noodzakelijk. Hoewel de onderwerpen in dit onderdeel technischer van aard zijn, worden zij zeer toegankelijk gebracht zodat de essentie ervan voor iedereen vatbaar is en de link naar de eigen organisatie kan worden gemaakt. Onderwerpen in deze sessie zijn het bouwen van dataproducten - de bouwblokken bij uitstek om data te laten doorstromen in interne en klantgerichte processen, data-infrastructuur en dataplatformen; we bespreken data operations en monitoring en we lichten de sluier over data-engineering - een zeer actueel en populair domein waarin het doorstromen van de data tussen applicaties en platformen wordt ingericht.
 

Doelgroep

Er is geen specifieke voorkennis vereist maar omdat je zelf een stappenplan moet uittekenen, is het wel interessant dat je als deelnemer bij de datagedreven doelstellingen van jouw organisatie betrokken bent.

Docent

Geert Verstraeten, Python Predictions (www.pythonpredictions.com)
Geert Verstraeten is Business Unit Manager van Python Predictions binnen Tobania. Hij is een dynamische en gecertificeerde trainer met 15 jaar ervaring als consultant, trainer en coach in het domein van datastrategie, data science en data-analyse. Hij was betrokken bij de start van verschillende analytische communities in België en het buitenland. Hij spreekt regelmatig op binnen- en buitenlandse congressen.
 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 7 uren

Thema: Innovatie

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Mathias Huybrechts

Adviseur innovatie & digitalisering

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka leden:
€ 480,00 ex. BTW

Voka niet-leden:
€ 720,00 ex. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.