Skip to main content

Nieuws

Momentje voor een complimentje
Nieuws

Momentje voor een complimentje

Wanneer was de laatste keer dat je iemand een gemeend complimentje gaf? Of wanneer was de laatste keer dat je er eentje kreeg?

Leveringen in de stad? Cargobikes zijn efficiënt én duurzaam
Nieuws

Leveringen in de stad? Cargobikes zijn efficiënt én duurzaam

Cargobikes – ook wel cargofietsen of transportfietsen – winnen steeds meer aan populariteit. Hoe valt deze opmars te verklaren? Welke mogelijkheden biedt het vervoersmiddel? En hoe zit het met de ervaringen van bedrijven die er al mee werken? Dat gingen we na tijdens het gratis webinar ‘Cargobikes: praktijkervaringen van lokale ondernemer tot distributiebedrijf’, dat plaatsvond op 1 februari en flink wat geïnteresseerden lokte.

Bijkomende steun voor aanwerving Brusselse werkzoekenden
Nieuws

Bijkomende steun voor aanwerving Brusselse werkzoekenden

Bedrijven die Brusselaars aanwerven die hun job verloren tijdens de coronaperiode kunnen genieten van een nieuwe aanwervingspremie. De zogenaamde Phoenix-premie bedraagt tussen de 500 en 800 euro per maand (gedurende 6 maanden), afhankelijk van het profiel van de werkzoekende. Ook werkgevers in het Vlaamse gewest kunnen er van genieten.

Nico Van de Velde
Nieuws

Telewerk wordt 'dagelijkse kost'

Hoe gaan de medewerkers van een creatief media-marketinghuis als Hotel Hungaria – onder meer bekend van ‘Dagelijkse Kost’ – om met thuiswerk? Waar ziet CEO Nico Van de Velde belangrijke plus- en verbeterpunten? En hoe zorgt hij zelf voor een comfortabele thuiswerkplek?

Voortaan één ticket voor alle openbaar vervoer in én rond brussel
Nieuws

Voortaan één ticket voor alle openbaar vervoer in én rond Brussel

Openbaarvervoersmaatschappijen NMBS, De Lijn, TEC en de MIVB lanceren een nieuw openbaarvervoersticket: de Brupass en Brupass XL. Deze nieuwe formule maakt het voor reizigers mogelijk om vanaf 1 februari met één enkel vervoersbewijs gebruik te maken van de trein, tram, bus en metro in en rond onze hoofdstad. De wijziging zal niet alleen het gebruik van het openbaar vervoer vereenvoudigen, maar ook het aanbod uitbreiden en de kosten van intermodaliteit voor reizigers verlagen.

Nieuwjaarsreceptie
Nieuws

450 ondernemers klikken samen voor groei

Geen feestgedruis en walking buffet dit jaar, maar 450 ondernemers en beslissingsnemers vonden elkaar virtueel op de online nieuwjaarsreceptie van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan, op donderdag 21 januari.

Hotelsector
Nieuws

Corona: wordt de ho in horeca vergeten?

Corona is en was een ramp voor de horeca in ons land. De impact op deze sector is enorm, maar beperkt zich niet tot de restaurants en cafés die moesten sluiten.

Nieuwe Zuidbrug vaart naar definitieve locatie
Nieuws

Nieuwe Zuidbrug vaart naar definitieve locatie

Belangrijke mijlpaal voor de nieuwe Zuidbrug in Halle: op 17 januari werd de boogbrug van het montageterrein naar haar definitieve locatie gevaren en vakkundig op haar plaats gelegd. De afgelopen weken werd de nieuwe brug samengesteld op een montageterrein langs het Kanaal naar Charleroi. De Zuidbrug zal een nieuwe verbinding vormen tussen het Bevrijdingsplein en de Vogelpers en kadert binnen de opwaardering van het Kanaal naar Charleroi.

nieuwe mobiliteit
Nieuws

Nieuwe tijden vragen een nieuwe mobiliteit

‘Mobiliteitsproblematiek’ stond afgelopen jaar niet meteen op het voorplan bij bedrijven die zich midden in de coronacrisis meer dan ooit moe(s)ten heroriënteren en in vraag stellen.

‘Economisch vertrouwen van bedrijven trekt heel voorzichtig aan’
Nieuws

‘Economisch vertrouwen van bedrijven trekt heel voorzichtig aan’

Het economisch vertrouwen van de Vlaamse bedrijven trekt heel voorzichtig aan. Dat blijkt uit de nieuwe corona-enquête die Voka deze week hield bij 1.000 bedrijven. Ondernemingen lijden gemiddeld nog steeds een zwaar omzetverlies van 9%, maar tegen 2022 verwachten ze een normalisering van hun omzet. Ook de investeringsplannen van bedrijven verbeteren licht, maar zullen nog een hele tijd onder niveau blijven. “Het einde is nog lang niet in zicht, maar we zien wat kleine lichtpuntjes in het economische duister”, aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. “Toch blijven we voorzichtig: als je de economie heel hard indeukt, krijg je automatisch iets van herstel. En voor de sectoren die gesloten blijven en hun toeleveranciers blijft het bijzonder precair.” Voka dringt daarom ook aan op een snellere uitrol van de vaccinatiestrategie en perspectief voor de toekomst. “De stilzwijgende verlenging van de coronamaatregelen tot 1 maart maakt veel ondernemers en medewerkers moedeloos. Het Overlegcomité moet dringend zorgen voor perspectief.”

Made in Vlaams-Brabant
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad