Skip to main content
  • Home
  • Nieuws - Vlaams-Brabant

Nieuws - Vlaams-Brabant

Voka trekt naar wereldtentoonstelling Dubai met zesdaagse missie ‘Voka Trend Tour’
Nieuws

Voka trekt naar wereldtentoonstelling Dubai met zesdaagse missie ‘Voka Trend Tour’

Van 1 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022 vindt in Dubai de 35ste editie van de jaarlijkse wereldtentoonstelling plaats. Speciaal voor deze gelegenheid organiseren Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen een zesdaagse missie, van 18 tot en met 23 februari 2022. Deze zogenaamde Voka Trend Tour biedt ondernemers een unieke kans om vanop de eerste rij kennis te maken met de hoogtepunten van Expo 2020 Dubai, wereldwijd een van de grootste en belangrijkste evenementen van het jaar.

digihub
Voka-Persbericht

1 miljoen euro om kmo’s te laten experimenteren bij kennisinstellingen

Voka Vlaams-Brabant krijgt 1 miljoen euro van Vlaamse en Europese overheden om Vlaams-Brabantse kmo’s te helpen met hun digitale transformatie. Met de lancering van Digihub wil de kamer van koophandel ondernemingen koppelen aan kennisinstellingen om de zoektocht naar digitale oplossingen laagdrempeliger te maken én te versnellen.

Meer Brussels talent voor Vlaamse vacatures
Voka-Persbericht

Meer Brussels talent voor Vlaamse vacatures

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, is tevreden met het nieuwe samenwerkingsakkoord tussen Vlaanderen en Brussel over de afstemming van het arbeidsmarktbeleid.

nippon
Nieuws

Wint jouw onderneming de Nippon Export Award?

De bilaterale kamer van koophandel in Japan gaat op zoek naar kandidaten voor de tweejaarlijkse Nippon Export Award. Dat is een prijs voor kmo's of grote bedrijven die belangrijke prestaties geleverd hebben bij de export of import uit Japan, of de distributie binnen Japan van Belgisch-Luxemburgse producten of diensten.

health house
Nieuws

Health House, de blik op de toekomst van de gezondheidszorg

In de Leuvense regio, en bij uitbreiding Vlaanderen, krioelt het van de expertise rond gezondheidszorg. De innovaties op vlak van medische technologie, medicijnen en therapieën volgen elkaar op. Maar dit was in veel gevallen onvoldoende bekend. Tot het ontstaan van Health House, een belevingsplatform momenteel gevestigd op het Science Park Arenberg. Isabelle François is er directeur en vertelt ons over de laatste ontwikkelingen.

lagae
Nieuws

Waarom sportsponsoring (g)een goed idee is

Wielerploegen danken hun naam aan hun sponsors, voetbalfans kopen truitjes van hun favoriete club en worden zo wandelende billboards voor bedrijven en racewagens zijn bepleisterd met merknamen. Sport is niet zonder sponsoring in te denken. Het is in deze wereld dat Wim Lagae, sporteconoom aan de KU Leuven zich als een vis in het water voelt. Met hem hebben we het over de zin en onzin van sportsponsoring. En waarom een vurig supporter geen goeie sponsor is.

huldenberg
Nieuws

WK wielrennen: Voka Vlaams-Brabant officiële partner van WK-dorp Huldenberg

Met finish in Leuven en meerdere passages door de Druivenstreek speelt Vlaams-Brabant een centrale rol in het komende wereldkampioenschap wielrennen. Om deze unieke gebeurtenis passend te beleven, zet Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant als partner haar schouders onder de organisatie van het officiële WK-dorp Huldenberg.

Vanwesenbeeck
Opinie

Opinie: Meer hoodies en sneakers bij Voka Vlaams-Brabant

Een ‘State of the Union’ wil ik het niet noemen, maar als kersvers voorzitter van de Raad van Bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant ga ik graag dieper in op hoe ik de koers van deze kamer komende jaren zie. Als economisch epicentrum met een bijzondere diversiteit aan ondernemers en sectoren is Vlaams-Brabant een prachtige regio om als ondernemersnetwerk actief te zijn.

ipitup
Nieuws

Kom uit je zetel, beweeg op een bank!

Miel Vanhaverbeke en Maarten Thysen zaten op een zitbank bij een speeltuin te kijken naar hun spelende kinderen. “Zij geven ons het goede voorbeeld”, bedachten ze. Gevolgd door een idee om de zitbank zo aan te passen dat je erop kunt zitten én bewegen. Aan het eind van dat jaar werd de eerste beweegbank aan het publiek voorgesteld. Intussen vind je de alles-in-één toestellen al terug over heel Vlaanderen. De initiatiefnemers hebben de smaak te pakken en lonken naar het buitenland. Dit is geen sprookje, maar het verhaal van IPitup.

D'hoedt
Nieuws

Ondernemen als topsport

Ondernemen is topsport. Het wordt regelmatig geopperd en soms lijkt het eerder een boutade dan waarheid. Want hoewel er ook bij ondernemen transpiratie, hard werk en doorzettingsvermogen nodig is, lijkt topsport toch nog een wereld apart. Of toch niet? Weinigen zijn beter geplaatst dan Jeroen D’hoedt om een en ander te kaderen.

vdp
Voka-Persbericht

“De bedrijfsvoering van Van der Poorten is een echte eye-opener”

Gedeputeerde voor milieu & duurzaamheid Bart Nevens bezocht vrijdag 11 juni drukkerij Van der Poorten, de miK-Klimaatambassadeur van 2020. De Leuvense drukkerij gaf toelichting bij de diverse initiatieven die ze nemen om 100% klimaatneutraliteit te bereiken. Opmerkelijk: trouwe klanten worden beloond met een certificaat waarop de uitgespaarde CO2 vermeld staat.

Beersel
Voka-Persbericht

Beerselse ondernemers vragen herziening gemeentebelastingen

De verhoogde gemeentebelastingen voor economische bedrijvigheid in de gemeente Beersel zijn niet in goede aarde gevallen bij de lokale ondernemers. Zij betreuren niet alleen de verhoging maar ook het gebrek aan transparantie van het gemeentebestuur in dit dossier.

VDAB en Actiris helpen Vlaamse bedrijven aan Brussels talent
Nieuws

VDAB en Actiris helpen Vlaamse bedrijven aan Brussels talent

In Vlaanderen zoeken ondernemingen verwoed naar talent. Tegelijk groeit in Brussel de grote groep werkzoekenden. Arbeidsmarktactoren VDAB en Actiris bundelen al langer de krachten om meer Brusselse werkzoekenden naar vacatures bij bedrijven in Vlaanderen te begeleiden, en een versterking van die samenwerking is momenteel in de maak. Hoe zal het vernieuwde samenwerkingsakkoord eruitzien? En hoe kunnen VDAB en Actiris Vlaamse bedrijven aan Brussels talent helpen? Om dat te onderzoeken, brengen Voka Metropolitan en Voka Vlaams-Brabant beide actoren samen rond de tafel tijdens een online panelgesprek op 10 juni.

Nieuwe dynamiek bij Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant: Daniëlle Vanwesenbeeck nieuwe voorzitter Raad van Bestuur
Nieuws

Nieuwe dynamiek bij Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant: Daniëlle Vanwesenbeeck nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant heeft op 31 mei Daniëlle Vanwesenbeeck aangesteld als nieuwe voorzitter voor de komende drie jaar. Zij volgt voorzitter ad interim, Benny Smets, CEO van Ninatrans, op. Daniëlle Vanwesenbeeck, oprichtster en CEO van MASTERmail, wenst met haar mandaat de belangen van ondernemers in gans Vlaams-Brabant te verdedigen, bruggen te bouwen tussen ondernemers onderling en een nieuwe dynamiek te brengen die ook de ondernemers van morgen aanspreekt.

Hr-expertenpanel
Nieuws

Mismatch vraag en aanbod arbeidsmarkt zet aan tot het versterken van kwaliteiten, levenslang leren en flexibele verloning

Al enkele jaren neemt de krapte op de Vlaamse arbeidsmarkt stelselmatig toe: het aantal vacatures stijgt terwijl het aantal werkzoekenden daalt. Door deze ‘mismatch’ tussen vraag en aanbod vinden werkgevers met moeite geschikt personeel. “De huidige arbeidsmarktsituatie dwingt ons dan ook om stil te staan bij zaken zoals het belang van opleiding op de werkvloer, veranderende jobs en thuiswerk”, aldus Steve Vanhorebeek, adviseur arbeidsmarkt bij Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. Daarom organiseerde Voka Vlaams-Brabant op 19 mei een online panelgesprek met drie experts ter zake: Katleen Jacobs (SD Worx) Sven Stevens (Premed), en Walter Reynaert (Randstad Group Belux). Hoe kijken zij naar de huidige situatie?

Benny smets
Nieuws

Opinie - Opendeurdag

Dit opinistuk wil ik graag openen door 3 open deuren in te trappen. Eén: digitalisering is noodzakelijk voor de groei van bedrijven.

ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad