Skip to main content

Nieuws

Groepsfoto ronde tafel gesprek
Nieuws

Bedrijfsvastgoed in Vlaams-Brabant en Brussel: trends, cijfers en uitdagingen

Bij het krieken van de dag schuiven Peter Cabus (secretaris-generaal van het Vlaamse departement Omgeving), Barbara Deprez (managing partner en oprichter van Beaufort 5), Ann Verresen (general manager bij Structura.Biz), Jan Van Doren (directeur van Voka Metropolitan) en Eric De Pessemier (adviseur belangenbehartiging RO & BTM bij Voka Vlaams- Brabant) samen aan de ontbijttafel. Op het menu? Van gedachten wisselen over bedrijfsvastgoed in de Brusselse rand en bij uitbreiding heel Vlaams-Brabant.

Hydro Building Systems - Steven Helsen
Nieuws

Hydro Building Systems Belgium gaat resoluut voor duurzame innovatie met aluminium

De Noorse groep Hydro is één van 's werelds grootste aluminiumproducenten. Hun geheim? Ze houden het volledige productieproces intern, van de extractie van de grondstoffen tot en met de recyclage. Wij vroegen ons af hoe deze groep zich onderscheidt in de toch wel zeer competitieve markt van aluminium en hoe zij inzetten op duurzaamheid.

Warmhartige initiatieven in tijden van corona
Nieuws

Warmhartige initiatieven in tijden van corona

De coronamaatregelen wegen zwaar op onze samenleving en economie. We ondervinden allemaal dat het in deze periode geen vanzelfsprekendheid om je werk of huishouden uit te voeren als voorheen.

Akkoord banken Coronacrisis
Nieuws

Voka Vlaams-Brabant opgelucht over akkoord tussen overheid en banken, dat instorting economie vermijdt

Voka is opgelucht over het akkoord tussen de federale overheid en de bankensector. Het uitstel van betaling op leningen tot 30 september 2020 helpt gezonde bedrijven, kmo’s en zelfstandigen om geen liquiditeitsproblemen te krijgen. De soepelere garantieregels voor nieuwe kredieten zorgen dat bedrijven kunnen blijven draaien. “We zijn verheugd dat de federale overheid en de banken snel een akkoord gevonden hebben. We zijn bijzonder erkentelijk voor de zware inspanning die de banken leveren om de bedrijven te ondersteunen in deze zware tijden. Dit vermijdt immers de instorting van ons economisch systeem. Zowel het uitstel van betalingen als de gunstige kredietmaatregelen zorgen ervoor dat bedrijven in het heetst van de strijd het hoofd boven water kunnen houden en hopelijk versneld kunnen opstarten zodra de coronacrisis achter de rug is”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Zo kan jouw bedrijf helpen!
Nieuws

Oproep beschermingsmaterialen

Wil jouw bedrijf onze zorgprofessionals helpen? Voka en Health Community zetten alles op alles om onmisbare beschermingsmiddelen ter beschikking te stellen.

Made in Vlaams-Brabant
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad