Skip to main content

Nieuws

Internationale ambities? 5 tips van ondernemers met ervaring
Nieuws

Internationale ambities? 5 tips van ondernemers met ervaring

Internationaal ondernemen brengt een pak vragen met zich mee. Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant ondersteunt ondernemers met internationale ambities via een aangepast opleidingsaanbod, begeleidingstrajecten én een sterk netwerk van ‘Global Ambassadors’. Deze Global Ambassadors zijn ondernemers met kennis van internationaal ondernemen én een uitstekend buitenlands netwerk die hun expertise ter beschikking stellen van startende exporteurs. Wat zijn volgens hen de voornaamste do's-and-don'ts? Vanuit hun expertise delen de Global Ambassadors van Voka Vlaams-Brabant 5 gouden tips.

Druivenstreekdossiers
Nieuws

Brandend actuele Druivenstreekdossiers

We verdedigen de belangen van onze ondernemers waar het kan. Enkele belangrijke dossiers die momenteel in de Druivenstreek op tafel liggen, verdienen onze bijzondere aandacht.

visual
Nieuws

Logistiek en e-commerce kraken of maken onze Belgische bedrijven

Hoe innovatieve logistiek zorgt voor kostenefficiëntie én meer tevreden klanten. Daar draait deze editie van Verderkijkers rond. Sprekers, debat en inspiratiesessies maken duidelijk hoe jij je bedrijf kunt boosten dankzij je logistiek.

And& Festival
Voka-Persbericht

Voka Vlaams-Brabant partner van innovatiefestival and&

And& is een vijfdaags (digitaal) festival van 20 tot en met 25 april waarbij (inter)nationale sprekers én het brede publiek het gesprek met elkaar aangaan over een innovatieve en duurzame toekomst. Vanwege de synergie met duurzaam ondernemen, innovatie en digitalisatie, is Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant partner van dit initiatief. Voka zal er spreken over duurzaam ondernemen, een zelfrijdend voertuig testen in de straten van Leuven en een panelgesprek houden over innovatiesubsidies. 

Broeklin vergunning
Nieuws

VOKA is tevreden met toekenning omgevingsvergunning Broeklin

VOKA reageert tevreden op de toekenning van een omgevingsvergunning aan de innovatieve, circulaire werkwinkelwijk BROEKLIN in Machelen. De Vlaamse regering geeft met haar beslissing een positief signaal voor de noodzakelijke reconversie van het voormalige industriegebied in de Noordrand. Het trendsettend project zal een nieuwe ecologische standaard voor Vlaanderen zetten, een duurzame en circulaire focus die VOKA toejuicht.

Bijna 70 familiale ondernemers nemen deel aan online editie Family Business Happening van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant
Nieuws

Bijna 70 familiale ondernemers nemen deel aan online editie Family Business Happening van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

De vierde editie van de Voka Family Business Happening, die plaatsvond op dinsdag 16 maart 2021 en voor de gelegenheid volledig digitaal verliep, lokte zo’n 70 familiale ondernemers uit Vlaams-Brabant. Via een livestream, rechtstreeks vanuit gastbedrijf Renier Natuursteen in Aarschot, konden zij het gratis inspiratie-event bijwonen. De keynotespreker voor deze editie was Ignace Van Doorselaere, CEO van Neuhaus en auteur van het boek ‘De weg naar oneindig’.

luminus
Nieuws

Bouwen aan de energietransitie

Ondernemers staan voor talloze uitdagingen. De activiteiten verduurzamen staat daarbij steeds hoger op de ladder en de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar hoe mooi een bos ook is, als je er de bomen niet meer door ziet, loop je verloren. Op vlak van energiebehoeften en -voorziening wil Luminus Solutions ondernemers de weg wijzen. Want elke situatie is anders en vereist een unieke aanpak. Zet je schrap voor een masterclass energie.

LocusFocus
Nieuws

LocusFocus: naar slim locatieadvies voor ondernemingen

Het wordt voor bedrijven steeds moeilijker om een geschikte locatie te vinden. De concurrentie is groot en de immomarkt heeft onvoldoende zicht op het aanbod om aan de vraag te voldoen. Bedrijven hebben ook nood aan een kwalitatieve locatie die goed bereikbaar is en met opportuniteiten voor samenwerking met bedrijven in de buurt. Daarom wordt een tool ontwikkeld die bedrijven slimmer locatieadvies op maat kan aanbieden.

Ahrend
Nieuws

"Bij een Hybrid Working Community staat de mens centraal, niet de faciliteiten”

“Meer dan ooit worden kantoren ontmoetingsruimtes. In plaats van de plek waar je dagelijks naartoe móet omdat je dossiers daar liggen, evolueren kantoren naar plaatsen waar je gericht naartoe gaat voor community building.” Wie dacht dat kantoorinrichting een kwestie was van voldoende stoelen en tafels op de juiste plaatsen, slaat de bal compleet mis. Welkom in de wereld van break-outrooms, vergaderzalen, open spaces, koffiehoekjes en loungeplaces.

Woonbox
Nieuws

Kwaliteitsvolle, modulaire en herbruikbare woningen in leegstand

‘Hoe kunnen we leegstaande kantoorgebouwen herbestemmen naar woningen?’ Uit die vraag kwam het idee voor een soort ‘box-in-the box’ en WoonBox was geboren. Alles draait om modulaire en kwaliteitsvolle woningen die tijdelijk onderdak bieden aan zij die het nodig hebben en die daarna op andere plekken heropgebouwd kunnen worden. Naast onderdak, krijgen de WoonBox-bewoners ook actieve begeleiding om uit de armoede te geraken.

Superbeton
Nieuws

“Vooruitstrevend zijn, is denken én handelen”

Met een bedrijfsnaam als Superbeton kun je niet anders dan ambitieus zijn. En dat is Frederik Laeremans – die nu als derde generatie aan het hoofd staat van dit familiebedrijf. Die ambitie blijkt uit zijn toekomstvisie voor het bedrijf, maar ook uit de plannen die hij heeft voor de ontwikkeling van een industriële site in Aarschot. Daar wil Laeremans Superbeton vestigen en samen met partnerbedrijven een groene circulaire hub uitbouwen.

opinie - Benny smets
Nieuws

Opinie: Bedrijfsvastgoed op een kruispunt

De rol van kantoren zal er na corona niet meer hetzelfde uitzien. Van werkplek verschuift de focus naar ontmoetingsplaats. Dat maakt dat we ons locatiebeleid nog meer in vraag moeten stellen. En wat met de vele brownfields en leegstaande gebouwen? Benny Smets, voorzitter van Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, laat zijn licht schijnen op het bedrijfsvastgoed.

De impact van één jaar coronacrisis op de arbeidsmarkt
Nieuws

De impact van één jaar coronacrisis op de arbeidsmarkt

Exact een jaar na de opkomst van COVID-19 in België is duidelijk dat de impact van het virus op onze volledige samenleving enorm is. Maar wat zijn de gevolgen van de coronacrisis op de arbeidsmarkt? Een vergelijking van de recentste arbeidsmarktcijfers met die van een jaar geleden leert ons dat de impact alvast beperkter is dan algemeen wordt verondersteld. “Neen, er is voorlopig geen enorme toevloed aan werkzoekenden. Het aantal vacatures daalde wel, maar ligt nog steeds hoger dan het aantal werkzoekenden. Maar uiteraard staan we voor een aantal uitdagingen”, aldus Steve Vanhorebeek, Adviseur Arbeidsmarkt bij Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant.

Internationale vrouwendag 2021
Nieuws

Internationale vrouwendag 2021

Vandaag vieren we alle vrouwen. Want of je nu man of vrouw bent, ondernemen is voor iedereen. Toch is slechts 1/3 van alle zelfstandige ondernemers in hoofdberoep een vrouw.

regiobestuur
Nieuws

Nieuw bestuur voor regio Groot-Leuven

Met een gloednieuwe bestuursploeg, aangevoerd door voorzitter Daniëlle Vanwesenbeeck en vice-voorzitter Stefan Croimans, neemt de regiowerking van Voka in Groot-Leuven een frisse start.

ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad