Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws

Nieuws

Smulders, een toonaangevende kracht in duurzame staalconstructies
Voka nationaal
Goede zaken

Smulders, een toonaangevende kracht in duurzame staalconstructies

Smulders, een bedrijf gespecialiseerd in de engineering, productie, levering en montage van complexe staalconstructies, heeft zich gevestigd als een sterk internationaal merk met een duidelijke focus op duurzaamheid. Als VCDO Pioneer bij Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, heeft Smulders een voortrekkersrol op zich genomen in het streven naar een duurzamere toekomst.

Bonka Circus, de kracht van verandering via slimme communicatie
Voka nationaal
Goede zaken

Bonka Circus, de kracht van verandering via slimme communicatie

Bij Bonka Circus bundelen echte changemakers hun krachten om bedrijven en organisaties te ondersteunen bij het creëren van een blijvende positieve impact. Met hun straffe communicatie streven ze ernaar verandering teweeg te brengen en een duurzame meerwaarde te bieden.

Elep, duurzaamheid gewikkeld in elke envelop
Voka nationaal
Goede zaken

Elep, duurzaamheid gewikkeld in elke envelop

Elep, een toonaangevende speler op het gebied van enveloppen en labels, heeft een duidelijke missie: goede zaken doen, maar nog belangrijker, de zaken goed doen. In een wereld waar duurzaamheid centraal staat, streeft Elep ernaar om 100% duurzame enveloppen en labels te produceren. Deze toewijding weerspiegelt de visie van Yves Peiffer, de gedreven gedelegeerde bestuurder van Elep, die al sinds de jaren 90 actief bezig is met duurzaam ondernemen.

Gilbert De Clercq
Voka nationaal
Goede zaken

“Circulair bandenbeleid bespaart 128 ton CO2 per jaar”

Bij logistiek dienstverlener Gilbert De Clercq uit Temse krijgen gebruikte banden niet zomaar een tweede leven, maar ook een derde, vierde en zelfs vijfde en zesde. Dankzij dat circulaire bandenbeleid – dat het bedrijf opzette met partner Michelin – bespaart het elk jaar 128 ton CO2.

Optimile
Voka nationaal
Goede zaken

De software waar 40% van de publieke laadpalen op draait

De toekomst is elektrisch, dat is zeker. In het straatbeeld verschijnen dan ook meer en meer laadpalen. Om die optimaal te laten draaien en vlot te kunnen laden, is natuurlijk ook performante beheersoftware voor laadpalen nodig. Optimile ontwikkelt en verdeelt dergelijke software. Over de jaren heen maakte Optimile een positieve impact op de toekomst van elektrische voertuigen met duurzame software voor laadpalen, waarmee de Gentse scale-up al 50 miljoen kilowattuur aan (groene) energie heeft geleverd.

Alex Ongena
Voka nationaal
Goede zaken

“Elke dag houden wij 10 miljoen cyberaanvallen tegen”

Cybersecurity is een hot topic. Terecht, want een cyberaanval kan een bedrijf heel wat kopzorgen bezorgen. AXS Guard houdt elke dag 10 miljoen van die aanvallen op Belgische ondernemingen tegen. En dat allemaal vanuit Mechelen. Alex Ongena, CEO en Managing Director van AXS Guard, geeft tekst en uitleg.

Bert Verstappen Janssen Pharma Voka Goede Zaken
Voka nationaal
Goede zaken

“We reduceren onze CO2-uitstoot met 30% door geothermie”

Janssen Pharmaceutica – onderdeel van Johnson & Johnson – is een klinkende naam binnen de wereldwijde gezondheidszorg. Het moet dus ook niet verwonderen dat een speler van dat kaliber all-in gaat op vlak van duurzaamheid. Inspanningen die lonen op korte én lange termijn.

Ann Gijsens Impermo Goede Zaken Voka
Voka nationaal
Goede zaken

“We namen 40 nieuwe collega’s op in onze familie”

Tegels, natuursteen, parket. Zonder nadenken weet iedereen dat we het over Impermo hebben. Intussen vierde generatie aan- en verkoop in alles wat met vloeren te maken heeft. Aan het roer van het schip sinds 2013: Ann Gijsens. Geen familie, wél bezielster van de familiale waarden van het bedrijf.

ING
SD  Worx