Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Gheysens: “Binnenkort ook hypermoderne telescopische kraan”

Gheysens: “Binnenkort ook hypermoderne telescopische kraan”

  • 06/10/2022

De firma Gheysens uit Brugge voert hijs-handling en transportopdrachten uit over het hele land. Met Miguel Gheysens is het familiebedrijf al aan de derde generatie toe. “We kijken uit naar de levering van onze nieuwste investering: een telescopische kraan waarbij we een enorm gewicht kunnen tillen, vanop een heel compacte oppervlakte.” 

Gheysens: “Binnenkort ook hypermoderne telescopische kraan”

Zodra iets verplaatst moet worden dat mankracht niet aankan, kan je terecht bij Gheysens. “Dat is inderdaad een hele ruime omschrijving, maar we doen dan ook heel veel uiteenlopende opdrachten”, zeggen zaakvoerders Jean-Pierre en Christophe Gheysens. “Een element in prefabbeton, glas of zonnepanelen voor een bouwproject, een silo of nieuwe productiemachine installeren? Een zwembad over een woning tillen en op zijn plaats laten zakken, of een kunstwerk met grote zorg op zijn bestemming brengen? Bij ons kan je er de kranen of handling-tools en het geschikte transportmiddel voor vinden, altijd mét een goed opgeleide bediener.”

Een ruim aanbod aan diensten, dat vraagt een ruim aanbod aan gepaste kranen en vrachtwagens met gekwalificeerde bedieners. “Op dit moment hebben we een 30-tal kranen en een 15-tal vrachtwagencombinaties. De ene zijn geschikt voor lasten van 2,5 ton, de andere kunnen tot 450 ton optillen. Al onze kranen staan op wielen, wat hen heel vlot inzetbaar maakt.” Gheysens Smart lifting & Moving is actief in heel België en in het noorden van Frankrijk. “Maar de meeste van onze klanten komen uit West-en Oost-Vlaanderen. Heel wat opdrachten zijn eenmalig, maar we hebben ook onze vaste klanten die ons telkens wanneer iets afgewerkt is en geleverd dient te worden vragen om het naar zijn bestemming te transporteren en te plaatsen. Bij een technisch onderhoud of herstelling in de industrie worden wij vaak opgebeld om bepaalde stukken van de productielijn te verhandelen en te vervoeren.” Het bedrijf kijkt uit naar de levering van een nieuwe grote telescopische kraan eind oktober. “Een investering waar we toch wel fier op zijn. Niet alleen omwille van de capaciteit van 450 ton, maar vooral omwille van de compactheid van de kraan en de lange telescopische giek. Dat zorgt dat we heel wat gewicht kunnen verzetten vanop een beperkte oppervlakte.

Moderne machines

Met die investering van een kleine 3 miljoen euro mag je de sector toch wel vrij kapitaalintensief noemen. “We zijn steeds bezig om ons wagenpark te moderniseren om sterk in de markt te blijven met de recentste en modernste machines. Deels uit noodzaak, omdat bepaalde steden strengere emissieregels hebben, maar ook uit eigen overtuiging. Ook wij willen onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk beperken. Bij elke nieuwe aankoop bekijken we ook in hoeverre een elektrische kraan een mogelijke piste is. In de voedingsindustrie vormt een elektrische kraan trouwens zelfs een belangrijke meerwaarde.”

Jacques Gheysens startte het familiebedrijf destijds op in 1956. Zijn zonen Jean-Pierre en Christophe namen het bedrijf over en met Jean-Pierres zoon Miguel Gheysens is het bedrijf dus al aan de derde generatie toe. De zoon van Christophe zal in de toekomst ook in het bedrijf stappen. “Voor mij heeft het nooit als een verplichting aangevoeld om in de voetsporen te treden van mijn vader en grootvader”, zegt Miguel. “Integendeel. Ik heb het altijd als een voorrecht beschouwd om deel uit te kunnen maken van een groeiend familiebedrijf dat al meer dan 65 jaar zijn strepen verdient. Een bedrijf als dit, met zo’n kapitaalintensief modern wagenpark, kan je onmogelijk in één generatie opbouwen. Als familiebedrijf met een vaste waarde en sterke planning, gaan wij geen enkele uitdaging uit de weg. Op die manier kunnen wij de klant ontzorgen met een totaaloplossing voor zijn hijswerk, transport en logistiek.”

Gheysens

Waggelwaterstraat 6, 8200 Brugge

www.gheysenskranen.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie